Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da ÇAMATEM servisi tanıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Zafer Demirbaş

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) servisinin tanıtımı yapıldı.

        Türkiye'de 5'incisi açılan ÇAMATEM servisinin tanıtım toplantısı Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yerleşkesinde yapıldı. 18 yaş altındaki madde bağımlısı çocuklara hizmet vermek ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek amacıyla açılan merkez, 1 engelli, 2 detoks, 10 servis yatağı ve çocuk ergen polikliniğiyle çeşitli faaliyetler çerçevesinde madde bağımlısı çocuklara hizmet veriyor.

        Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 18 ile hizmet verdiğini aktaran Başhekim Doktor Sema Baykara "Hastanemiz bünyesinde, AMATEM servisi, adli ve mahkum servisleri gibi spesifik birimler yer almaktadır. Bunlara 27 Mart tarihide ÇAMATEM servisimiz de eklendi. ÇAMATEM hastanemiz bünyesinde Türkiye'nin 5'inci servisi olarak açıldı. Daha önce İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır illerinde açılmış olan ÇAMATEM servislerinin Elazığ'da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılması bölge halkına hizmet vermek bakımından önemli bir yer tutmaktadır" diye konuştu.

        Hastane bünyesinde açılan ÇAMATEM servisinin önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Çocuk ve Ergen Anabilim Dalı Doktoru Gökçen Güler " Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde madde bağımlılığı özellikle gençlerimizde sıkla arttı. Bunun nedeni arkadaş baskısı, sosyal kabul görme, bir gruba ait olma isteği, kaygı ve depresyon gibi durumlardan kurtulma gibi eğilimlerdir. Hastane olarak amacımız psikoterapiler, danışmanlık hizmetleri, eğitimler, el sanatları, sportif faaliyetler gerçekleştirerek gençlerimizi bu durumlardan kurtarmak ve topluma faydalı bireyler haline getirebilmektir. ÇAMATEM polikliniğimiz aynı zamanda çocuk ve ergen polikliniği olarak da hizmet vermektedir. Çocuk gelişim birimimizle birlikte dikkat eksikliği, aktivite bozukluğu, otizm, kaygı bozuklukları, öğrenme bozuklukları gibi konularda da aile ve çocuklarımıza hizmet veriyoruz" dedi

        (ZD-HİV-Y)

        01.06.2017 14:12:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler