Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Salihli'de iki girişimcilik kursu birden düzenlenecek

        (Fotoğraflı)

        Behzat Akcan

        MANİSA (İHA) – Manisa'nın Salihli ilçesinde yeni girişimci adaylarına yönelik KOSGEB hibe ve kredi desteği için eğitimlerin 8 Haziran'da başlayacağı açıklandı. İki grup halinde gerçekleştirilecek olan ve 60 kişinin katılacağı eğitimlere katılmak isteyenlerin 5 Haziran tarihine kadar Salihli TSO'da bulunan KOSGEB birimine başvuru yapması gerekiyor.

        Salihli TSO'da bulunan KOSGEB temsilciliğinde oda personeli tarafından hiçbir ücret talep edilmeden hizmet verildiğini belirten Oda Başkanı İbrahim Yüksel, yeni eğitime katılım için 5 Haziran'a kadar başvuru yapılabileceğini, gerçekleştirilecek mülakatla 60 kişinin seçileceğini ve iki grup halinde 4 gün boyunca proje hazırlamanın inceliklerinin öğretileceğini ifade etti. Yüksel, girişimcilik için ilk adımın atıldığı bu eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, kendi işini kurmak isteyenler için iyi bir fırsat oluşturduğunu ifade etti.

        Eğitime katılan ve proje hazırlamayı öğrenen kursiyerler iş planlarını KOSGEB'e sunduktan sonra, onay almaları halinde 50 bin TL'ye kadar hibe ve 100 bin TL'ye kadar faizsiz sabit yatırım desteği imkanından yararlanabilecek.

        Öte yandan Salihli TSO ve KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde Salihli, Kula ve Selendi'de açtığı toplam 19 eğitimde 493 girişimci adayına sertifika verirken, sertifikalarını alıp iş planını sunan girişimci adaylarından 70'i KOSGEB'in hibe ve kredilerinden yararlanarak, kendi işini kurduğu öğrenildi.

        (BA-SC)

        01.06.2017 15:31:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler