Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye'de binlerce kişi açık havada iftar yaptı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bakırhan

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediyesi tarafından verilen sokak iftarında binlerce kişi aynı anda iftar yaptı.

        Ümraniye Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarında binlerce kişi aynı ayda iftar yaptı. Ramazan ayının birlik ve beraberlik içinde geçmesi amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi Özyavuz Caddesi üzerinde verilen iftarda binlerce mahalleli birlikte iftar yaptı. Mahalle iftarında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, mahalle sakinlerini yalnız bırakmadı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Can, vatandaşlarla yakından ilgilendi. İftar öncesi mehter takımı çeşitli marş ve ilahileri seslendirirken kuran- ı kerim okundu. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce Ümraniyeli sokak iftarında orucunu açtı.

        Ümraniye'de Ramazan boyunca yapılan iftar programıyla ilgili konuşan Başkan Hasan Can, "İftar sofralarımız Ümraniye'nin bir klasiği oldu. Her gün 7-8 ayrı noktada iftar veriyoruz. Bu da onlardan birisi. Bunlara sokak iftarları diyoruz. Mahalle aralarında sokaklarda yapıyoruz. Her şeyiyle ev ortamı hazırlıyoruz. Ev yemekleriyle o mahallenin insanlarını apartmanlardan aşağıya indirerek iftarda kaynaşmalarını istiyoruz. Ayrı yeten 5 ayrı noktada iftar sofrası açıyoruz. Düğün salonlarında. Onlar her akşam devam ediyor. Ayrı yeten nikah sarayımızın altında da hemşehrli derneklerine iftar veriyoruz. Başka noktalarda yetimlere şehit yakınlarına gazilere toplumun her kesitine iftar vermeye çalışıyoruz" dedi.

        (MB-MD-ÖZ-Y)

        01.06.2017 23:36:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler