Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 ülkeden sanatçının eserleri 8'inci Meşk Sergisi'nde buluştu

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Meşk Sergisi Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Sergide 18 ülkeden birçok sanatçıya ait eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

        Küçükçekmece Belediyesi tarafından Uluslararası Geleneksel Sanat Buluşmaları kapsamında bu yıl 8'incisi düzenlenen Meşk Sergisi sanatseverlerin yoğun katılımıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı. Aralarında; Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Lübnan, Mısır, Cezayir, Sudan, Başkırdistan ve Türkiye'nin bulunduğu 18 ülkeden birçok sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan yaptı. Açılış töreninde yapılan protokol konuşmalarının ardından Başkan Yardımcısı Şencan ve beraberindeki heyet, sanatçılarla birlikte sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

        "18 ülkeden birçok sanatçının eseri sergilendi"

        Her yıl geleneksel olarak Ramazan ayı içerisinde düzenlenen Meşk Sergisi'ne, sanatseverler yoğun katılım gösterdi. Sanatçılar tarafından önemli bir yere sahip olan Meşk Sergi'sinde, bu yıl 18 ülkeden birçok sanatçı farklı dallarda yaptıkları çok sayıda eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergide; Türkiye, Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan, Libya, Hindistan, Amman, Filistin, Suriye, Irak, İran, Bahreyn, Saraybosna, Lübnan, Mısır, Cezayir, Sudan ve Başkurdistan'dan katılan sanatçıların eserleri sanatseverlerle buluştu. Hat, Katı, Tezhip, Minyatür, Çini, Cilt ve Ebru alanının en iyi örnekleri izleyicilerle buluştuğu sergide eserler ziyaretçilerden tam not aldı.

        "Sanatın her dalına destek olmaya çalışıyoruz"

        Sergi açılışında konuşma yapan Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Geleneksel sanatlar, belki yüzlerce yıllık bir birikimi, bir hafızayı yaşatmaya çalışıyorlar. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak sanatın her dalında destek olmaya, yardımcı olmaya imkanlar ölçüsünde gayret ediyoruz. Tabi geleneksel sanatlar sergimizin uluslararası niteliği var. 8'incisini düzenlemişiz ve artık geleneksel hale gelmiş durumda. Ben bu noktada sergimize eserleriyle katılan çok değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Siz değerli sanatseverlerde bu sergileri ziyaret ederek oraları şenlendirmiş oluyorsunuz. Bu geleneksel sanatların unutulmaması için sizler de ziyaretlerinizle bu sergileri ayakta tutmuş oluyorsunuz. Bizler de Küçükçekmece Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte de her zaman bu geleneksel sanatlarımızın yanında olmaya, sanatçılarımıza destek olmaya, onlara ev sahipliği yapmaya gayret edeceğiz. Bundan da hep gurur duyacağız" diye konuştu.

        (EK-HB-Y)

        02.06.2017 10:01:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler