Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hafızlar mukabele okuyor

        - Ahlat'ta her camide 2 hafız mukabele okuyor

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde Ramazan ayı münasebetiyle 23 hafız camilerde görevlendirilerek mukabele okuyor.

        Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Hafızlık Kuran Kursunda eğitim gören hafızlar ilçe merkezinde ki camilerde mukabele okurken, Amine Hatun Hafızlık Yatılı Kız Kur'an kursu öğrencileri ise bayanların yoğun olduğu kurslarda mukabele okuyor. Öğle namazı ve ikindi namazına müteakiben hafızlar tarafından okunan mukabele cami cemaatlerini oldukça memnun ederken, hafızların sedası ise huşu içerisinde dinleniyor.

        Konu hakkında açıklama yapan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, hafızların Ramazan ayı boyunca mukabele okumalarının hem kendileri için hem de cemaat için oldukça güzel olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayını ilçemizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. İlçemizde erkek ve kız olmak üzere 2 tane yatılı hafızlık Kur'an kursumuz bulunmaktadır. Bu kurslarımızda 36 kız, erkek Kur'an kursumuzda ise 40 öğrencimiz bulunmaktadır. Ramazan ayıyla birlikte kız öğrencilerimizi bayanların yoğun olduğu yerlerde mukabele okumaları için görevlendirdik. Erkek öğrencilerimizden 23'ünü ise ilçemizde bulunan merkezi camilere ikişer kişi olmak üzere cemaat önünde mukabele okumaları için görevlendiriyoruz. Bu uygulamamız yıllardır devam etmektedir. 2012 yılında kurulan hafızlık Kur'an kurslarımızın başlangıcından bu tarafa her sene öğrencilerimizi camilere gönderiyoruz. Hafız öğrencilerimizin cemaatin önünde Kur'an okumaları, cami cemaatinden olumlu tepkilerin gelmesine vesile olmaktadır. Öğrencilerimiz camiye gelmeden önce, öğreticileri tarafından her gün sabah namazından sonra öğleye kadar dinletilmektedir. Camiye geldikleri zaman hocalarının vermiş olduğu dersi burada ezbere okumaktadırlar. Bu mütemadiyen her gün devam etmektedir. Dolayısıyla öğrencilerimizin camiye gönderilmeden önce hazırlıklı olmalarını biz önemli buluyoruz. Ahlat'ta iki tane bulunan hafızlık Kur'an kursumuzda yaklaşık 80 öğrencimiz bulunmaktadır. Ahlat halkımız da bu öğrencilerimize her zaman sahip çıkmış ve yardımcı olmuştur. Meyvelerini de görmelerini istiyoruz. Bu vesileyle her Ramazan ayında öğrencilerimizi camilere getirerek, halkımızın destek oldukları öğrencileri de görmelerini sağlıyoruz" dedi.

        Hafız öğrencilerden Eyüp Cebe, "8 aydır Ahlat'ta hafızlık eğitimi alıyorum. Her gün hocalarımızdan ders alıyoruz. Ramazan ayıyla birlikte öğlen ve ikindi vakitleri olmak üzere camiye gelip ders aldığımız sayfaları ezbere okuyoruz. Camide cemaat karşısında ezbere Kur'an okumamız bizler için oldukça faydalı oluyor" dedi.

        Cami cemaatinden Zeki Gülçin ise, "Hafızlarımız ve hocalarımızla birlikte çok güzel bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Çok güzel mukabeleler okunuyor. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

        (SAD-ŞAK-Y)

        03.06.2017 11:03:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler