Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tutar: "Malazgirt'in il yapılmasını istiyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş'un Malazgirt MHP İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, Malazgirt ilçesinin il olma vaktinin çoktan geldiğini ifade etti.

        MHP Malazgirt İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, "İlçemiz konum olarak tam il olunacak ilçeler arasındadır. Etrafımızdaki Van, Ağrı, Muş ve Erzurum bize çok uzaklar. Bölgemizdeki ilçeler Malazgirt, Bulanık, Ahlat, Patnos, Adilcevaz ve Erçiş'te yaşayan vatandaşların bir hastası olsun veya ilde yapılması gereken işleri olsun bir gün içerisinde bu işlerini yapamıyorlar. Vatandaşlarımız hastasını hastaneye götürüyor, daha doktor sırası gelmeden zaman kısıtlığı yüzünden hastasını ilçeye getirmek zorunda kalıyor. Ben MHP ilçe başkanı olarak sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a dilekçe verdim. Dilekçemde tarihi acıdan önemli bir yere sahip ilçemin yani şanlı Malazgirt'in il olmasını istediğini belittim. Ayrıca burada yaşayan Alparslan'ın torunları da il olmasını istiyorlar. Ayrıca ilçeme Polis Meslek Yüksek Okulu, dört yıllık üniversite, yıllarca Malazgirt ilçesinde varlığını başarıyla sürdüren 108. Topçu Alay'ımızı da istediğimi belirttim. İnşallah dilekçemiz değerlendirilir ve Malazgirt ilçesi adına yakışır bir il olur" dedi.

        Yeni düzenlenen Anayasada, birçok ilçenin il olacağını duydukları ve basında okuduklarını belirten Başkan Tutar, "İnşallah yeniden düzenlen Anayasamızda illerimizin sayısı artar. Basında okuduklarımıza göre yaklaşık 38 ilçemiz il olacakmış. Bunların içinde Malazgirt ismi de geçiyordu. Bu beni ve tüm ilçe halkını çok güzel bir heyecana sürükledi. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız ilçemizi il yapar" şeklinde konuştu.

        (VE-ŞAK-Y)

        03.06.2017 11:38:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler