Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazar Sinan Yağmur Biga'da

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Biga Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında hazırlanan programa katılan ünlü yazar Sinan Yağmur, tasavvufu anlattı.

        Yağmur, Şehir Parkı amfisindeki programda yaptığı konuşmada, " kimse kimsenin gönlüne dokunmuyor. İnsanları suretlerine, kıyafetlerine, inançlarına, ekonomik durumlarına göre değerlendirdiğimiz için gönül kapılarımızı açamıyoruz. O gönüle Şems nasıl gelsin? Eğer bir kul ilahi aşkla yanmanın sancısı çekiyorsa, Allah mutlaka bir dostunu gönderir. Seven sevdiğini felakete değil, rahmete götürür. Kıskanır ama kısıtlamaz, hor görmez hoş görür" dedi.

        Gönlü kirlenen bir insanın temizlenme yollarını anlatan Yağmur, " Mesleğimiz, ekonomik durumumuz, bulunduğumuz konum ne olursa olsun her insan vakti geldiğinde yorulur. Örneğin beynimiz yorulur. En ufak bir sesi götürmez. Beyni yorulan insanlar sesiz sakin yerlere çekilirler. Beden yorulur, beden yorulduğu zaman yorgunluğu kaldırmak için tatile çıkarız, dinleniriz. İnsanın beyni yorulduğunda dinlendirilir, bedeni yorulduğunda onu da dinlendirebilir ancak gönül yorulduğunda o bedende, o beyinde, o ruhta insanı çekemez. Nefret, gıybet, haset gibi birçok pisliklerle gönül kirlendiğinde en ufak bir şeyi kaldıramaz. Gönlü daralan kirlenen bir insanında gönlünü temizlemesi lazım. Gönül yolgeçen hanı değil ki her gelene buyur desin. O kapıyı hak etmesi lazım. Dostluklarınız, kıymetlim dediğiniz kişilerin kıymetini kadrini bilmeniz lazım. Onlarla muhabbet etmeniz lazım" diye konuştu.

        Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, program sonunda Yazar Sinan Yağmur'a hediye takdim etti.

        (UYC)

        03.06.2017 15:02:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler