Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent genelinde yol çizgi çalışması yapılıyor

        (Fotoğraflı)

        Kaan Kızıl

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yenilediği yolların güvenlik çizgilerini çekiyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı uygulamaları ve asfalt çalışmaları tamamlan yol bölümleri Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerince araç trafiğine hazır hale getiriliyor. Yollar son olarak güvenlik çizgileri çekildikten sonra araç trafiğine açılıyor. Bu kapsamda kent genelinde yenilenen tüm yollarda yatay trafik işareti olarak adlandırılan çizgi çalışmaları yapılıyor.

        Çalışma kapsamında 150 bin metrekare soğuk yol çizgi boyası ile yol çizgilerinin çizilecek. Makine ile 75 bin metrekare 1 buçuk milimetre kalınlığında termoplastik boya ile yol çizgi çalışması yapılacak. 40 bin metrekare 2 milimetre kalınlığında çift kompenantlı boya ile de yaya geçişleri çizilecek. 20 bin metrekare hız kesici çizgilerde ise 3 milimetre kalınlığında çift kampenantlı boya kullanılacak. Bin metrekare termoplastik boya ile3 milimetre kalınlığında serme yöntemiyle yaya geçişleri yapılacak.

        İzmit D-100 Karayolu Adapazarı-İstanbul istikametinde termoplastik boya ile şerit çizgi çalışması yapılırken, Yeşilova Mahallesi Yeşilova Caddesi üzerinde ofset tarama ve profil atlama imalatı gerçekleştirildi. Vezirçiftliği Mahallesi de D-130 Karayolu güney yan yol termoplastik boya ile şerit çizgileri çizildi. Derince Cumhuriyet Caddesi'nde yaya geçidi ve kasis boya çalışmaları, Çıraklı-Osmanlı-Karayakuplu Mahalleleri grup yolunda da soğuk yol çizgi boyası ile şerit çizgileri yapıldı. Gebze güney yan yola termoplastik boya ile yol şerit çizgi imalatı uygulandı. Çalışmalar yenilenen yollarda devam ediyor.

        (KK-Y)

        04.06.2017 12:07:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler