Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Polonyalı makine ustası: "Türkiye güvenli bir ülke"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Ödemiş ilçesine baskı makinesi kurmak amacıyla gelen Polonyalı usta Krzysztof Tomasz Gnojek (35), "Türkiye oldukça güvenli ve sıcakkanlı insanlarla dolu. Televizyonlardan hep olumsuz haberler duyuyoruz. Bence bu tür haberler Türkiye'nin imajını dışarıda olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

        Aslen Polonyalı olduğunu fakat Almanya'da çalıştığını ifade eden Krzysztof Tomasz Gnojek, çalıştığı firmanın makinelerini kurmak için dünyanın birçok ülkesini gezdiğini belirterek şimdiye kadar Afganistan ve İran'a gitmeye korktuğunu ancak Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu belirtti. Polonya'da çok sayıda Türk ile tanışma ve arkadaş olma şansı elde ettiğini belirten Krzysztof Tomasz Gnojek, "Benim Polonya'da tanıdığım Türkler, sıcakkanlı dost görüntülü insanlar. Firmam, makineyi kurmak ve çalıştırmak için bana teklif getirdiğinde hiç düşünmeden 'giderim' dedim. İş nedeniyle çok gezme fırsatı bulamadım fakat gördüğüm kadarı ile, Türkiye oldukça güvenli ve sıcakkanlı insanlarla dolu. Televizyonlardan hep olumsuz haberler duyuyoruz. Bence bu tür haberler Türkiye'nin imajını dışarıda olumsuz yönde etkiliyor. Türkler, arkadaş canlısı ve yardımsever insanlar. Türkler'in bizim komşumuz olan Macarlarla kültürel benzerlikleri var. Açıkça söylemek gerekirse, burada kendi evimdeymişim gibi hissettim" diye konuştu.

        04.06.2017 12:14:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler