Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöllü fırıncıların, 80 derece sıcakta oruç mesaisi

        (Fotoğraflı)

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde fırıncılar 60 ile 80 derecelik sıcağın önünde oruçlu olmalarına rağmen ekmek ve ramazan pidesi yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

        Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 60 ile 80 dereceye varan ortamda oruç tutuyor. Genç'te fırınlarda çalışan ustalar, fırının karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor. Özellikle iftar vaktinin yaklaştığı saatlerde talebin fazla olması nedeniyle fırınlarda da sıcaklığını daha da arttığını aktaran ustalar, havaların biraz serin olmasının kendilerini rahatlattığını söyledi.

        Fırındaki sıcaklığın özellikle ramazan ayında çok hissedildiğini belirten ustalardan İdris Satılmış, "Yaptığımız ekmeğin kurumasından dolayı iş yerine klima takamıyoruz. Onun için bu sıcaklığı bir şekilde atlıyoruz. Yıllarca sıcaklı soğuklu böyle götürdük. Çok şükür orucumuzu da tutuyoruz. Ramazanın havası bereketlidir. İftar saatlerinde yoğunluk oluyor. Bütün ürünlerimizin satışını son 3 saate sığdırıyoruz. Bu da bizim için sıkıntı oluyor. Pideleri, yemekleri, lahmacunları iftar saatinde istiyorlar. Müşteriler haklı olarak soğuk almak istemiyor" diye konuştu.

        (SA-CK-Y)

        04.06.2017 14:38:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler