Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da 7 dilde yıl sonu etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kızıl

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da yıl sonu etkinliği için bir araya gelen öğrenciler 7 dilde söyledikleri şarkılarla büyük beğeni topladı.

        Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince yıl sonu için Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde "7 Dilde Anadolu Mozaiğinin renkleri ve sesleri buluşuyor"' adıyla bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte halk müziği korosunun seslendirdiği Kürtçe, Zazaca, Ermenice, Süryanice, Arapça, Türkçe, Lazca şarkılar büyük alkış aldı. 7 dili halk müziği anlamında bölgeyi yansıtacak bir koro haline dönüştürdüklerini ifade eden okul müdürü Tahsin Çalışkan, "Bağlar'da bir okulun bu başarılara imza attığını ve bu başarının tesadüf olmadığını göstermek için bu şekilde bir projeye imza attık. Öğrencilerimiz bu performans için 8 ay boyunca çalıştı. Müzik öğretmenizin bu çalışmada büyük çabası var" dedi.

        (EK-MP-Y)

        04.06.2017 19:20:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler