Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atıklardan çevre köyü

        - Pendiklilere bu yıl mesajı çevreci robot verdi

        - Atlar lastikten, mesaj robottan

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Pendik'in en işlek caddesi Gazipaşa'da atıklardan kurulan "Çevre Köyü", vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Lastikten at, camlardan ağaç ve daha pek çok eserin sergilendiği alanda yine atıklardan üretilen robot da Pendiklilere çevre mesajı verdi.

        Pendik Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla atıklardan Çevre Köyü kurdu. Gazipaşa Caddesi'nde açılan Çevreci Köy'de cam şişelerden ağaç; CD, pil ve kapaklardan ev; plastik şişelerden kulübe gibi ürünler yer aldı. Belediyenin Güllübağlar'daki Atık Getirme Merkezi'ndeki atıklardan üretilen köy, üç gün boyunca Pendikliler tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.

        Lastikten ata bindiler, robotu dinlediler

        Çevreci Köy'de en çok ilgiyi "Çevreci Robot" çekti. Üzerindeki ekran haricinde tamamen atıklardan imal edilen robot, çevre konusunda sunum yapıp sesli olarak bilgi verdi. Hareket de edebilen robot çocuklar kadar yetişkinlerin de büyük ilgisini çekti. Adeta mini bir park haline getirilen Çevreci Köy'de çocukların rağbet gösterdiği bir diğer atık ürün ise araba lastiklerinden yapılan "at" oldu. Belediye ekiplerince gerçek boyutunda imal edilen ata binen çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

        (HK-ÖK-Y)

        05.06.2017 14:21:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler