Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ebeveyn kaybı yaşayan çocuklar için 'Yas'lanma Projesi

        (Fotoğraflı)

        Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Ebeveyn kaybı yaşamış bireylere yönelik geliştirilen 'Yas'lanma projesinin tanıtımı, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapıldı.

        Viranşehir Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen projenin tanıtımına Viranşehir Kaymakam Ömer Çimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, şube müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı. Konferansa bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Çimşit eğitim ile ilgili bu tür projeleri önemsediklerini kaydederek idare olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda Viranşehir'de kendisine bir şikayet gelmediğini dile getiren Çimşit, liseden sonra ailelerin çocuklarını eğitime devam etme noktasında destek verilmediği yönünde bilgiler geldiğini söyledi.

        Mevsimlik işçi çocuklarının ailelerin ilçeden ayrılması nedeniyle sıkındı yaşandığı yönünde tespitler olduğunu hatırlatan Çimşit bu konuda İlçe Milli Eğitim, okul idaresi ve öğretmenler olarak çözüm yolları arayışı içerisinde olacaklarını kaydetti. Program sonun proje ekibi ve projeye destek veren eğitimcilere sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

        Proje ekibinin ise tanıtım öncesinde Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag'da 12 günlük eğitim gezisi düzenlediği de öğrenildi.

        (EZ-SD-Y)

        05.06.2017 17:51:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler