Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite öğrencileri atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdüler

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf "Modlaj" seçmeli dersi yıl sonu sergisi, Merkezi Derslikler Binası fuaye alanında açıldı.

        Öğrenciler atık kumaş, kağıt, plastik şişe kapağı, boncuk ve düğmeleri yeniden kullanım için sanat eserine dönüştürerek, bu ürünleri açtıkları sergide ziyaretçilerin beğenisine sundu.

        Dersin hocası Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysun Eyuboğlu Erşen, sergi hakkında bilgiler verdi. Dersin amacının mimarlıkla sanat ilişkisinin daha yakından kurularak üretici düşünce ve tasarım gücünün geliştirilmesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Eyuboğlu Erşen, "Bugün burada öğrencilerimizle aynı zamanda son dersimizi yapıyoruz. Sanatla dolu geçsin istedik. Öğrencilerimiz atık kumaş, kağıt, plastik şişe kapağı, boncuk, düğme gibi malzemeleri kullanarak hem dengeli hem de estetik bir kompozisyon oluşturmayı öğrendiler. Öğrencilerimizin çalışmaları devam ediyor. Bir şey üretmek insanı hem çok rahatlatıyor hem de insanın kendine olan güvenini arttırıyor. Çünkü deneyim kazanıyor. Yaptığımız ya da yapamadığınız her uygulama bize artı puan olarak geri dönüyor" ifadelerini kullandı.

        "Modlaj" dersinin atık malzemeleri değerlendirme, hayal gücü ve el becerilerini geliştirme konusunda kendilerine önemli katkılar sağladığını ifade eden öğrenciler, eğlenceli ve güzel bir dönem geçirerek stres attıklarını söyledi.

        (KA-MEF-Y)

        06.06.2017 09:57:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler