Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atakum AİHL öğrencilerinden 3 dilde yıl sonu programı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL) proje sınıfı öğrencileri "1 Okul 3 Lisan" isimli yıl sonu programı düzenledi.

        Bu sene ikincisi gerçekleşen programda öğrencilerin Arapça ve İngilizce dillerine hakimiyetleri dikkat çekti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen "1 Okul 3 Lisan" programında konuşma yapan Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin, "Proje İmam Hatiplerin değeri hepimiz için büyük. İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktır. İmam Hatipli kimliğinizle gurur duyun. Okullarımızda başarı göstermenin bizim bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Böyle imkanlara sahipken şükrü eksik etmememiz gerektiğini unutmayın" dedi.

        Proje sınıfı öğrencilerinin hazırladığı "1 Okul 3 Lisan" isimli yıl sonu etkinliğinde; tiyatro, şiir, skeç, İngilizce şarkılar, mülteci bir aileyi konu alan belgesel, "15 Temmuz" konulu kısa film ve öğrencilerin öğretmenler ve idareciler için hazırladığı teşekkür videoları yer aldı. Öğrencilerin muhteşem bir performans sergilediği program, Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra 10. sınıf erkek öğrencileri tarafından hazırlanan Türk tarihinin en mühim sultanlarından Abdulhamid Han'ın birçok karakteristik özelliğine dikkat çeken tiyatro gösterisi ile başladı. Tiyatro gösterisinin ardından, 10. sınıf proje öğrencisi Meryem Betül Kasapoğlu, Mısırlı Şair Faruk Şuşa'nın "Şehitlerin Adıyla" isimli kasidesini Arapça olarak okudu. Türkiye'de ilk defa lise düzeyinde TedX konferansı düzenleyen Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, "1 Okul 3 Lisan" programında da 9. sınıf proje öğrencilerinden Mustafa Üsame Atar'ın , "İslam Özgürlüğümüzü Kısıtlar mı?, Özgürlüğün tanımı nedir? Özgürlük İslam dininde nasıldır?" gibi can alıcı sorulara cevap veren etkili bir Tedx konferansına yer verdi. Program, hazırlık sınıfı erkek öğrencilerinin Barış Manço'nun İngilizce şarkısı Nick the Chopper'ı eğlenceli canlandırmasıyla devam etti. 10. sınıf proje kız öğrencileri, Samsun'da muhacir Iraklı bir aileyle kalplerin birleşmesini kameraya alarak, hicretin kalplerin fethiyle anlam kazanan manevi yönünü konu alan "Kalplere Hicret" belgeseli hazırladı. Büyük bir ilgi ile izlenen belgeselde İslam ve kardeşlik duygusu en içten haliyle anlatıldı. "1 Okul 3 Lisan" programında 15 Temmuz birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken bir kısa film de yer aldı. Etkileyici mesajlar içeren kısa film seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Hazırlık proje sınıfı öğrencilerinden Zehra İnan ve Nihansu Akyüz, Edgar Ellan Poe'nun "Annabel Lee" isimli şiirini okurken, piyano ve yan flüt eşliğinde bir müzik ziyafeti sundu. İngilizce ve Arapça dillerine hakimiyetini her alanda gösteren Atakum AİHL öğrencileri, programın sonunda öğretmen ve idareciler için hazırladıkları videoyu sundu.

        "1 Okul 3 Lisan" programının sonunda teşekkür konuşması yapan Atakum AİHL Müdürü Zahit Köseoğlu, "Hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın ki dünya coğrafyasında şuan kan ve gözyaşı döken mazlum Müslümanların, Mescid-i Aksa'da Kubbetüs sahrada silah namlusu gölgesinde oynamaya çalışan çocukların, Afrika'da temiz suya muhtaç bebeklerin, Suriye'de kuru ekmeğe muhtaç olan kardeşlerimizin umudu olan gençlik gümbür gümbür geliyor biiznillah. Bugünün değerli gençleri, geleceğin liderleri kendinizi öyle yetiştirmelisiniz ki her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak çalışmalara imza atmalı gerektiğinde de bütün dünyanın önünde zalimlerin gözlerinin içine bakarak ve yüreklerine korku salarak 'Oneminute' diyebilmeli, küresel güçlerin karşısında dünya beşten büyüktür diye haykırabilmelisiniz" diye konuştu.

        Program, öğretmen, öğrenciler ve velilerin sahnede toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

        (SAM-SLH-Y)

        06.06.2017 13:34:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler