Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadına yönelik şiddete karşı mücadele

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi kadına yönelik şiddete karşı mücadele konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kardelen Kadın Merkezi kadına yönelik şiddete karşı "Mobbing" temalı çalışma yürütüyor. Bu kapsamda başta ev olmak üzere, okullarda, caddelerde ve sokaklarda bulunan kadınlara el kitapçığı vererek şiddet konusunda bilgilendirme yaptı. Kadınlara verilen el kitapçığında şiddetin ne olduğu, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet, fiziksel ve ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve sözlü şiddete maruz kalan kadınların nelere yapacaklar ve yasal haklarını içeren konulara yer verilmiştir. Bağlar ilçesinde bulunan ev ve okullarda başlatılan şiddete karşı bilgilendirme çalışması, kadın esnaflarla devam edip, aile hekimleriyle son bulacak.

        (İHA-MP-Y)

        06.06.2017 15:18:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler