Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gar Meydanı ile Mithatpaşa İstasyonu arasındaki dönüşüm çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gar Meydanı ile Mithatpaşa İstasyonu arasında gerçekleştirilecek dönüşüm çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.

        Gar Meydanı ile Mithatpaşa İstasyonu arasındaki dönüşüm çalışmaları için hazırlıkların sürdüğünü Sosyal Medya hesabından paylaşımlarda bulunarak duyuran Başkan Toçoğlu, "TCDD'nin hemzemin geçitlere izin vermediğini belirtmiş, Ada Treni'nin Mithatpaşa İstasyonu'ndan seferlerine başlayacağını ifade etmiştik. Biz trenin yer altına alınmasını düşünmüştük ancak bu gerçekleşmeyince trenin Mithatpaşa'dan seferlerine başlaması kararlaştırıldı. Gar Meydanı ile Mithatpaşa İstasyonu arasında ortaya çıkacak bu alanda da yeni bir Sakarya doğacak" dedi.

        Ekiplerin konuyla ilgili yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve her ayrıntıyı göz önünde bulundurduklarını belirten Başkan Toçoğlu, "Yeni bir meydan, yeni bir yaşam alanı. Toplantılarımız devam ediyor, ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugün de ekibimiz bu alanla ilgili çalışma yapan mimarlarla bir araya geldi. Ekibimizde akademisyenler, mimarlar, şehir plancıları, peyzaj mimarları, sanatçılar, sosyologlar yer alıyor. Her ayrıntıyı göz önünde bulunduruyoruz. Şehir için önem taşıyan, değerli en küçük ayrıntıyı atlamamamız gerektiğini biliyoruz. Çocuklar için oyun alanları, gençler için sosyal mekanlar, dinlenme alanları, sanat platformları, yeşil alanlar, park, yürüyüş ve bisiklet yolları bu alanda yer alacak" diye konuştu. Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Sakaryamızın sosyal, kültürel ve tarihsel birikimine sahip çıkıyoruz ve şehrimizin ihtiyaçları, hemşerilerimizin görüşleri ve yetkili kurumların kararları doğrultusunda bu tarihi özel alanı geleceğe taşıyoruz. Geçmişe esir olmadan, modern olanın büyüsüne kapılmadan, tarihimizi günümüze taşımaya ve işlevsel kılmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Düzenlenen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Başkan Toçoğlu'nun Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Mithatpaşa ve Adapazarı arasında trenin çekilmesiyle ortaya çıkacak alanın en güzel şekilde değerlendirilmesi için Türkiye'nin önde gelen mimarlık şirketleri ile birlikte çalışıyor, toplantılar düzenliyoruz. Mimarlık ekipleri sadece ortaya çıkan alanı değil şehrin tamamını geziyorlar. Avrupa'da da örneklerini gördüğümüz gibi şehirler özellikle garların etrafında gelişim gösteriyorlar. Garın Mithatpaşa'ya taşınması ile o bölgede yıllar içerisinde şehrin merkezi noktalarından birisi haline gelecektir. Arada bulunan alan ise iki merkez arasındaki bağı sağlayacak önemli bir güzergâh. Mimarlar ve şehir plancıları bu alan ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu alan şehrimize yeni bir soluk getirecek, şehri bütünleştirecek, vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanı sağlayacak niteliklerde olacaktır. Mimarlarımızın çalışmalarını bitirmelerinin ardından hazırlanacak proje neticesinde çalışmalar başlayacak. Sakarya bu çalışmalar neticesinde tüm Türkiye'de ve belki de dünyada örnek olarak gösterilecek bir çalışmaya kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

        (BCT-RFK-Y)

        06.06.2017 16:01:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler