Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakırlılar kürsüden vazgeçmiyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da özellikle kahvehanelerde kullanılan kürsüler Diyarbakırlıların vazgeçilmezi oldu. Tarihi Sur ilçesinde uzun yıllar Sakatatçılar Çarşısı olarak kullanılan ve daha sonra Kürsücüler Çarşısı'na dönüştürülen tarihi çarşı, yaşanan olayların ardından kendini kısa sürede toparlayarak eski canlılığına kavuştu.

        Sur ilçesinde Dabanoğlu Mahallesi'ndeki tarihi Hasanpaşa Hanı'nın arkasında bulunan ve daha önceki yıllarda Sakatatçılar Çarşısı olarak da kullanılan Kürsücüler Çarşısı eski canlı günlerine kavuşmaya başladı. Bölgenin kürsü, masa, sedir, beşik ve tahta oyuncaklar imalathanesi olarak bilinen ve halk arasında Kürsücüler Çarşısı olarak adlandırılan çarşıda, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan ustalar, akşam vaktine kadar kavak ağacından kürsü, masa, sedir, beşik ve tabut yer aldığı işlerini yapıyor.

        Özellikle kahvehaneler için kürsüler yapan ustalar, çarşının yeniden eski canlı günlerine kavuşmasının sevincini yaşıyor. Günde yüzlerce kürsünün yapıldığı çarşının bulunduğu sokakta, makine ve çekiç sesleri eksik olmuyor. Yıllardır çarşıda kardeşiyle birlikte kürsü ve masa işlediklerini belirten Kadri Babir, "Biz kardeşimle birlikte yıllardır bu sokakta kürsü ve masa işleme işi yapıyoruz. Geçtiğimiz sene yaşanan çatışmalar yüzünden bir süre çalışamaz duruma geldik, ancak sokağa çıkma yasaklarının kalkmasının ardından tekrar işimize döndük. Sokağımız eski günlerine geri döndü. Çok şükür işlerimiz düzeldi. Zaten Diyarbakırlılar kürsüden vazgeçmiyor. Günde ortalama 30-40 kürsü satıyoruz. Bazen buraya gelemeyen vatandaşlar telefonla sipariş veriyor bizde onlara kargoyla gönderiyoruz. Başka şehirlere kürsülerin birçoğu Diyarbakır'dan gönderiliyor" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        06.06.2017 16:29:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler