Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahmet Yaşar Hocaefendi Esenler'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler'de Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin bir ahlak ve tevazu abidesi olduğunu söyledi.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Anadolu'yu Mayalayanlar programında Ahmet Yaşar Hocaefendi anıldı. Dörtyol Meydanı'ndaki etkinlik alanında gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        "O bir ahlak ve tevazu abidesi"

        Ramazan'ın ilk on günlük dilimi tamamladıklarını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,"İçinde bulunduğumuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Hz. Mevlana der ki, 'Hayat bir andır. O anda bu andır'. Ramazan, arınmamız bizim bize gönderilen çok önemli bir zaman iklimi.O zaman Ramazan'ın kıymetini çok iyi bilmeliyiz" dedi.

        Dörtyol Meydanı'nda her akşam toplumda iz bırakmış gönül sultanlarını andıklarını belirten Başkan Göksu, "Bu akşam Ahmet Yaşar Hocaefendi Hazretleri'ni konuk ediyoruz. Bir ahlak abidesi, bir tevazu abidesi. Rabbim, bu topraklarda onun gibi sultanlarını her dönem daim eylesin. Çünkü böyle gönül sultanlarına ihtiyacımız olduğunu 15 Temmuz'da çok iyi anladık. FETÖ denilen şarlatanın Anadolu'nun garip guraba çocuklarını nasıl terörist ettiğini gördük" şeklinde konuştu.

        "Orucu kutsal bir emanet olarak görüyordu"

        Program kapsamında Yavuz Selim Vakfı Başkanı Alişan Tiryaki, Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin hayatından önemli kesitler anlattı. Hocaefendi'nin bir insanın tanıtılmasına karşı olduğunu belirten Alişan Tiryaki, "Hayatı boyunca sadece Allah'ın ve Resulullah'ın tanıtılmasını ve anlatılması istedi. O yüzden bu akşam sizlere kendisinin nasihatlerini anlatacağım" diye konuştu.

        Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin orucu Allah'ın emaneti olarak gördüğüne işaret eden Tiryaki, şunları söyledi: "Hocamız, 'Oruç, bize Allah'ın sahur vakti teslim ettiği kutsal bir emanettir. O'nu iftar vaktine kadar lekelemeden, bozmadan, yaralamadan korumalıyız ve iftar saatinde bu tertemiz ibadetimiz Allah'a arz etmeliyiz' derdi. Peki orucumuzu nasıl koruyacağız? Harama bakmadan ve şerefli insanların arkasından konuşmadan koruyacağız."

        (HB-ÖK-Y)

        06.06.2017 17:32:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler