Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Özkan'dan dar gelirli ailelere gıda paketi

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş'un Hasköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personellerince tespit edilen muhtaç ailelere, Kaymakam Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan tarafından gıda paketi dağıtıldı.

        Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan; köy köy, kapı kapı dolaşarak tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek gıda yardımında bulunuyor. Eşi Cemile Özkan ile birlikte Dağdibi köyünde tespit edilen yardıma muhtaç 5 aileye yardım paketi dağıtan Kaymakam Ahmet Özkan, devletin şefkatini ihtiyaç sahiplerine göstermeye devam ediyor.

        Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Ahmet Özkan, SYDV tarafından merkez ve köylerde tespit edilen dar gelirli ailelere Ramazan ayı boyuncu gıda desteğinde bulunacaklarını ifade ederek, ihtiyaç sahibi ailelere yardımların sürdürüleceğini kaydetti. Dağıtılan paketlerde, bir ailenin mutfak ihtiyaçlarının hemen hepsinin bulunduğunu hatırlatan Kaymakam Özkan, "Bilindiği üzere Ramazanın ilk 10 günü rahmet ikinci on günü mağfiret, üçüncü on günü ise cehennemden kurtulmaktır. Bugünde vatandaşlarımızla beraber olmaya geldik. Ramazanın bize en büyük öğrettiği şey; paylaşma, yardımlaşma duygusunu beraber yaşıyoruz. Tabi oruç tutarak açlığımızı hissederken bu paylaşmanın da ne kadar kıymetli olduğunu bir kere daha Ramazan vesilesi ile anlıyoruz. Bugün de Dağdibi köyünde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza geldik ziyaret ettik ve onlarla beraber Ramazanı yaşamaya çalıştık. Çok güzel bir Ramazan ayı geçiyor. İlçemize de bereketi ile geldi, bereketi ile devam ediyor. İnşallah ülkemizi bu zor günlerde şehitlerimizin olmayacağı güzel günler için dua ederek Ramazanı en güzel şekilde ifa edeceğiz" dedi.

        Ülke genelinde ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını gidermek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının var olduğunu ifade eden Kaymakam Özkan, "Dünyanın hiçbir yerinde olmayan yardımlaşma kültürünü Müslümanlık gereği en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki biz burada sağ elin verdiğini sol el bilmesin mantığıyla hareket ediyoruz ama diğer bir taftanda bu yardımların yapıldığını insanların bilmesi anlamında vatandaşlarımıza gıda yardımı yaparak, örnekleri göstermeye çalışıyoruz. Yardımlar ihtiyacı olanlara yapılıyor, ihtiyacı bittiği anda da almıyor zaten öyle bir kültürümüz var" diye konuştu

        Ramazanın dolu dolu yaşanması gerektiğini hatırlatan Kaymakam Özkan, "Ramazanda ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını giderebilecek ne olursa olsun gidermemiz gerekiyor, ziyaret etmemiz gerekiyor. Bu vesile ile bütün Müslüman aleminin Ramazanını tebrik ederim" şeklinde konuştu.

        Kaymakam Ahmet Özkan'ın eşi Cemile Özkan ise, ekmek pişiren kadınların yanına geçerek tandırda ekmek pişirme konusunda bilgi aldı ve tandırda ekmek pişirmenin zor bir iş olduğunu söyledi.

        (UU-MSA-Y)

        07.06.2017 15:48:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler