Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriye sınırında iftar coşkusu

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Uğur Kuş

        ŞANLIURFA (İHA) - Ceylanpınar Belediyesi'nin Geleneksel Mahalle İftarında konuşan Belediye Başkanı Menderes Atilla, "Bizi burada bir araya getiren kimliğimiz değil inancımızdır" dedi.

        Suriye sınırının sıfır noktasında gerçekleştirilen iftar yemeği Cumhuriyet Mahallesinde kuruldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı okunan ilahilerle başladı. Yaklaşık bin kişinin ağırlandığı iftar programına katılan Belediye Başkanı Menderes Atilla, iftara iştirak eden vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İftar öncesi bir açıklama yapan Başkan Atilla, iftar etkinliklerine katkı sunan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'a teşekkür ederek, "Bugün Cumhuriyet mahallesi sakinleriyle birlikteyiz. Hep birlikte iftarımızı açmış olacağız. Belediyemizin düzenlemiş olduğu iftar etkinliğine da katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca iftarlarımıza sponsor olan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol abimize de teşekkür ediyorum" dedi. Birlik ve beraberliğin pekişmesi için her gün farklı bir mahallede iftar yemeği verdiklerini belirten Başkan Atilla, "Birlik ve beraberlik içerisinde her gün farklı bir mahallede iftarımızı açıyoruz. Herkesin evinde iftarlık var ancak mahalle iftarlarımızın amacı birlik ve beraberliği sağlamak, aynı sofrada beraber olmak, yaşlısıyla genciyle hep beraber iftarımızı açmak." Farklı kimliklerden vatandaşlarla iftar vesilesi ile bir araya gelindiğini vurgulayan Başkan Atilla, "Bu masasında Kürdü var, Arabı var, Türkü var. Burada bizi bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi sağlayan Kürt oluşumuz değil, Arap oluşumuz değil, Türk oluşumuz değil kısacası kimliğimiz değildir. Bizi burada bir araya toplayan inancımızdır, Müslüman oluşumuzdur, ümmeti Muhammed oluşumuzdur. Demek ki ümmet olduğumuz zaman birlik oluruz. Ama kimlik sorguladığımız zaman darmadağınık oluruz" diye konuştu.

        (UK-SD-Y)

        08.06.2017 09:32:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler