Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ata Reyhanlı'da vatandaşlarla buluştu

        - Hatay Valisi Erdal Ata:

        - ''Sınırımızdaki duvar inşaatı ağustos sonuna kadar tamamlanacak"

        - "Eğitimle ilgili il genelinde nerede, hangi okula ihtiyaç varsa onları 2018 yılının sonuna kadar yapıp bitirmeyi hedefliyoruz''

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Cemiloğlu

        HATAY (İHA) - Hatay Valisi Erdal, Suriye sınırındaki duvar inşaatının ağustos sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "İnşaat bittiğinde 288 kilometrelik sınırımızın 230 kilometresi tamamen duvarla örülmüş olacak" dedi.

        Vali Ata, "Muhtarlar ve Halka Buluşma" toplantıları kapsamında Reyhanlı ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Reyhanlılı vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

        Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun'un sunumun ardından toplantıya katılan muhtarlar mahalleleriyle ilgili sıkıntılarını, ihtiyaçlarını; vatandaşlar ise taleplerini Vali Ata'ya aktardılar. Vatandaşların kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

        Toplantı sonunda Reyhanlı ilçesi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Ata, genellikle elektrik kesintileri ile ilgili konuların gündeme getirildiğini ifade etti. Vali Ata, ''Enerjisa ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ile görüşüp imkanlar ölçüsünde en kısa zamanda bu sorunun giderilmesi için gayret sarf edeceğiz. Öbür taraftan abonelik konusunda da sorunlar yaşanıyor. Öncelikle belediyelerin imarla ilgili konuyu çözmesi gerekiyor. Mülkiyet sorununun çözülmesi lazım ki ondan sonra oraların ruhsatları verilsin, oturma izinleri verilsin ve elektrikleri de bağlanabilsin. Bunları takip edeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi Reyhanlı için önemli. OSB'lere biz de ayrı bir önem veriyoruz. Hatta YİKOB'da OSB'lerin işlerinin takip edilmesi için bir birim oluşturduk. İlimizdeki OSB'lerin işlemlerini hızlı bir şekilde devam ettirmeye gayret edeceğiz. Hastanenin ihalesi yapıldı, inşaatı başlamak üzere. Planlanan sürede bitirilmesi için gayret edilecek. İnşallah bitirildiği zaman Reyhanlılılar modern bir hastaneye kavuşmuş olacak. Eğitimle ilgili il genelinde nerede, hangi okula ihtiyaç varsa onları 2018 yılının sonuna kadar yapıp bitirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

        Tır parkının da gündemlerinde olduğunu belirten Vali Ata, ''Tır parkı ile ilgili ödenek bulmaya çalışıyoruz. Ödenek bulduğumuz takdirde buraya restoranı, kafesi, oteli, akaryakıt istasyonu ve camisi ile beraber güzel bir tesis yaparak tır şoförlerinin beklerken mağdur olmamalarını ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamış olacağız'' dedi.

        Sınırdaki güvenlik önlemleri ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini dile getiren Vali Ata, ''Sınırımızdaki duvar inşaatı zannediyorum Ağustos sonuna kadar tamamlanacak. İnşaat bittiğinde 288 km'lik sınırımızın 230 km'si tamamen duvarla örülmüş olacak. Bu duvarlarla beraber aydınlatma, kamera sistemi, güçlendirilmiş tel örgü sistemleri ile sınırımızı daha güvenli hale getireceğiz. Bu sayede ülkemize yönelik terör faaliyetlerinin önüne geçmeyi ve diğer taraftan da tüm kaçakçılık türlerini engellemeyi planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.

        Toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra Vali Yardımcıları Nural Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoglu, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.

        (ECV-Y)

        09.06.2017 11:27:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler