Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir 1 milyon kitaba koşuyor projesi ödül töreni yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Konya'nın Akşehir ilçesinde "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında düzenlenen Kitap Okuma Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

        Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Center Yayınevi İşbirliği ile düzenlenen 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' isimli projenin Kitap Okuma Yarışması ödül töreni Akşehir'de yoğun bir katılımla yapıldı. Akşehir Kültür Merkezindeki programda açılış konuşmasını yapan Proje Ortağı Eğitim Center Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, Projenin üçüncü yılının da çok başarılı geçtiğine değinerek projenin yürütülmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu yaptığı konuşmada, proje kapsamında ilk yıl 200 bin, ikinci yıl 250 bin, üçüncü yılda 270 bin kitap okunduğuna dikkat çekti.

        "5 yıla kalmadan 1 milyon hedefi yakalanacak"

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada, kitap okumanın ve bu projenin önemine dikkat çekerek, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen projede büyük mesafe alındığını ve 5 yıla kalmadan 1 milyon hedefinin yakalanacağını söyledi. Başkan Akkaya, "İlk yıl 2014-2015 yılında 200 bin kitap okunması sağlandı. İkinci yıl 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 250 bin, üçüncü yıl ise yani bu sene yeni eklemeler oldu 'Ailemle Kitap Okuyorum, 'Ailemle Her Güne Bir Masal' gibi bu yıl kattığımız etkinliklerle beraber tam olarak 270 bin 125 kitap okundu. Bunları tahmini rakamlar değil. Bu proje; gerçekten önemli bir proje, çünkü tüm hemşehrilerimize yaşam boyu öğrenmeyi, yaşam boyu kitap okuma alışkanlığını kazandırma hedefi var. Belki görmediğimiz, dikkat etmediğimiz en önemli özelliğinden biride 'Ailemle Kitap Okuyorum', 'Ailemle Her Güne Bir Masal' etkinliği. Aileyle çocukları bir araya getiriyoruz ve her geçen gün televizyon, İnternet ortamı gibi şeyler yüzünden aileler birbirlerinden ayrışıyorlar, uzaklaşıyorlar. Konuşma, muhabbet etme ve dertlerine ortak olma gibi alışkanlıklar maalesef azalıyor. Hiç olmazsa bu kitap kampanyasıyla, kitap okumayla da yozlaşan aile bireyleri arasındaki kaynaşmayı sağlamış oluyoruz. Bu proje kapsamında 32 yazarımızla 80 öğrenci buluşması oldu. Bu yazarlarımız geliyor, öğrencilerimizle söyleyişi yapıyor, konferans verme niteliğinde olan yazarlarımız konferans yapıyorlar ve kitaplarını öğrencilerimize imzalıyorlar. Bu yıl yine üçüncüsünü yaptığımız kitap fuarında 150 bin kitap ve 50 yayınevi yer aldı" dedi.

        Proje kapsamında; 7 diz üstü bilgisayar, 7 minibook, 12 bisiklet, 77 öğrenciye Çanakkale ve Konya gezisi olmak ve 777 tanede mangala oyun setini takdim edeceklerini söyleyen Başkan Akkaya, projeye destek veren kaymakama, Ticaret ve Sanayi Odası Başkana ve Milli Eğitim camiasına teşekkür etti. Gençlere ve çocuklara büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Akkaya, "Yine 6-13 yaş arası çocuklarımızla ilgili olarak İlçe Müftülüğümüzle birlikte 12 Haziranda başlayacak 'Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye' isimli bir proje başlatıyoruz. 40 gün sabah namazı için camiye giden çocuklarımıza da bisiklet hediyemiz olacak" dedi.

        "Öğrencilere 25 bin lira tutarında kitap alarak hediye ettik"

        Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de, projenin önemine dikkat çekerek, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor projesini geldiğimde inceledim. Gerçekten takdire şayan güzel bir proje. Ben bu projede emeği geçen arkadaşlarımı öncelikle tebrik ediyorum. Ticaret Odamız, Milli Eğitimimiz ve tabi en önemlisi de Belediyemiz çok önemli katkılar sağladılar. İlçe Kaymakamlığı olarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak biz de 4 bin 23 civarında öğrencimize yaklaşık 25 bin lira tutarında kitap alarak hediye ettik ve bu şekilde bizimde katkımız oldu" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesi kapsamındaki kitap okuma yarışması sınavında başarılı olan öğrencilere hediyeleri olan laptop, minibook, bisiklet, Çanakkale ve Konya gezisi ve mangala oyunu ödülleri, programa katılan protokol üyelerince takdim edildi. Proje kapsamında yapılan yarışmada 3 yıldır kendi kategorisinde birinci olan Utku Beren Şan isimli öğrenciye de farkındalık oluşturulması amacıyla Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından bisiklet armağan edildi.

        Programa, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutan Velili Binbaşı Hakan Uluçeçen, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        (AH-Y)

        09.06.2017 17:00:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler