Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silifke'de Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü açıldı

        - Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'nda açılan Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü'ne 60 öğrenci alınacak

        (Fotoğraflı)

        Murat Şengi

        MERSİN (İHA) - Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleri ve Mersin Üniversitesi'nin girişimleri ile 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak olan Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Silifke'de açıldı. Okul, yeni bölüme alınacak olan 60 öğrenci ile birlikte mevcudunu 260'a çıkarmış oldu.

        Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Serap Ergene yaptığı açıklamada, "Burada 2 bölümümüz vardı, Bilgi Yönetimi ve Bilgisayar İşletmeciliği. 3. bölümün açılması bizim açımızdan da öğrenci acısından da, bölge açısında da büyük avantaj oldu. Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü daha çok bu bölgeyi hedef alan bir bölüm. Çünkü bu bölgede tarım yoğun olarak yapılıyor. Organik tarım işletmeciliği Türkiye'de çok az bir yerde var. Organik tarım aslında çok özel bir alan. Oldukça güçlü bir bölüm olacağına inanıyorum. Burada güçlü olmamız aynı zamanda yapılacak teknik desteğe de bağlı. Sera ve laboratuvara ihtiyacımız var. Ticaret ve Sanayi Odamızın bu anlamda sözü vardı. Desteklerini devam ettirmelerini bekliyoruz" dedi.

        Ergene, organik tarım işletmeciliğinin aynı zamanda iki alanı kapsadığını belirterek, "Hem üretim hem de pazarlama alanı. O Nedenle çok önemli. Bir tarafta organik tarımı iyi öğretmek, sağlıklı besin elde etmek, insanların sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlamak. Diğer taraftan da ürettiğimiz ürünü pazarlamamız lazım. Bu bölüm bu iki ayrı disiplini bir arada bulunduruyor. Öğrenci bu bölümden mezun olduktan sonra iş bulmama olasılığı neredeyse yok. Çünkü tüm dünya organik tarım tüketimi yolunda ilerliyor. Biz geleceğe yatırım yapmış oluyoruz aslında bu bölümü açarak. Bu yıl öğrenci alımımız yetişmiyor ama gelecek yıl öğrenci alımına başlayacağız. Üniversite olarak Silifke'deki işletmelere ve tarım alanlarına bir yararımız dokunsun diye hareket ettik" dedi.

        Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise yaklaşık 1 yıldır Silifke'de böyle bir bölümün açılması için istişare içinde olduklarını ifade ederek, "Allah'a şükür ki girişimlerimiz sonuç verdi ve geçtiğimiz hafta Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü YÖK tarafından onandı. Bunun için çok mutluyuz" diye konuştu.

        (MŞN-Y)

        12.06.2017 10:41:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler