Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuklu'da altyapı seferberliği

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi yaptığı altyapı ve asfalt çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

        Belediye ekipleri her yıl nüfusun ortalama 20 bin arttığı ve konut sayısıyla Türkiye'nin metropol ilçeleri arasında yer alan ilçede, altyapı ve asfalt çalışmalarında belirlenen hedefleri aşmak için aralıksız çalışıyor. Selçuklu'nun merkez ve civar mahallerinde sürdürülen çalışmalarda 34 ekip görev yapıyor. Selçuklu'nun 72 mahallesinde planlanan noktalarda ekipler altyapı, yol genişletme, asfalt serimi, asfalt tamiri, kumlama ve tretuvar çalışmaları yürütüyor. Asfalt sezonunun açılışından bu yana 93 bin 370 metrekare asfalt, 63 bin 858 metrekare parke, 14 bin 600 metre bordür imalatı yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt atıklarının geri dönüşümü ile yılda 3 bin 564 ton asfaltı geri dönüşümden kazanıyor.

        Altyapı, asfalt ve parke çalışmalarında tüm ilçede koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Selçuklu Belediyesi rekorları da elinde bulunduruyor. 2009 yılından beri yürütülen çalışmalar kapsamında Selçuklu'da toplam 7 milyon 461 bin 864 metrekare asfalt, 3 milyon 761 bin 291 metrekare parke ve 962 bin 126 metre bordür imalatı yapıldı. Yoğun bir tempo ile çalışan ekipler Selahattin Eyyubi Mahallesi İncikçayı Sokak, Selçuk Mahallesi Hadımköy Sokak, Şeker Mahallesi Uzunyol Sokak, Sancak Mahallesi Yonca Sokak, Beyhekim Mahallesi Gülaçar Sokak'ta kumlama ve altyapı çalışması yaparken Horozluhan Mahallesi İstikamet Caddesi, Fatih Mahallesi Bağsaray Sokak ve muhtelif mahallerde bordür, parke ve rögar çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca 38 mahallede tretuvar yapım işi, 35 mahallede ise tretuvar, yol yapım işi ve tretuvar tamiratı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

        Selçuklu Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da altyapıda önemli işlere imza attığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Her mahallede farklı bir çalışma yapılıyor ve bu çalışmalar mahalle halkı ile yapılan istişareler doğrultusunda şekilleniyor. Belediye olarak her mahallenin kendi eksik ve ihtiyaç planına göre hizmetlere yön veriyor, planlı ve programlı çalışıyoruz. Yapılan çalışmalar Selçuklu'da yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlıyor" dedi.

        (BG-AH-Y)

        12.06.2017 12:10:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler