Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YADEM'e yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Onur Durmuş

        AYDIN (İHA) - Germencik Kent Meydanı Kültür evinde açılışı yapılan 60 yaş ve üstü yaşlılara hizmet verecek olan Yaşlı Danışma Merkezi'ne (YADEM) ilgi oldukça yoğun olurken, bir haftada 135 yaşlı sorununu iletti.

        Proje için özel olarak Japonya'dan gelen ve alanında Uzman Hiroshi Nakajıma Germencikli yaşlılarla birebir ilgilenerek biyolojik yaş ölçümlerini yaptı. Sonrasında Kent Meydanında yaşlılarla egzersiz harekeleri yapan Nakajıma, Germenciklileri doğru beslenme, doğru egzersiz hareketleri hakkında bilgilendirdi.

        Nakajıma daha sonra bu sürecin ardından uygulanması gereken program hakkında bilgiler verdi. Gerontoloji bölümü kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan'ın da katıldığı programda 2 gün boyunca Kent Meydanında yaşlılar için çalışmaların devam edeceği ve sadece yaşlı bireylerin değil evlerinde yaşlı bireyler olan ailelerinde sorunlarını çözüme kavuşturma yolunda YADEM'in kendilerine destek olacağını söyledi.

        Başkan Akın, "Uzun süre üzerinde hassasiyetle çalışmalar yaptığımız projemizi hayata geçirdik. 1 haftada da 135 yaşlımız YADEM'e başvurarak sorunlarını Gerontolog Sıla Ayan hanımefendiye ilettiler. Her yaşlımız ile birebir ilgilenen ekip Arkadaşımız Gerontolog Ayan, uygulanması gereken program hakkında kendilerine bilgiler verdi. Yaşlılığa bağlı olarak 60 yaş ve üzeri tüm Germencikliler Yaşlanmanın Biyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda tüm alanlarının incelenmesi adına bu hizmetten faydalanabilecekler. Daha evvelde bahsettiğimiz gibi sadece buraya gelen yaşlılarımız değil evlerinden çıkamayacak olanlara da hizmeti götürmek istiyoruz ve götürüyoruz. Yine bu hizmeti evlerinde yaşlı bireyler olan ve sorun yaşayan ailelerde alabilecekler" dedi.

        (OD-MB-Y)

        13.06.2017 15:43:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler