Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklardan 'dilekli' seramik sergisi

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, çocukların küçük notlarla dileklerini ilettikleri resim ve seramik sergisine ev sahipliği yapıyor. 21 Haziran'a kadar görülebilecek sergiye çocukların "Atatürk geri gelsin istiyorum" dileği damga vurdu.

        Çankaya Belediyesinin etüt merkezlerine devam eden çocukların yaptıkları resim ve seramiklerden oluşan sergi, Galeri Çankaya'da açıldı. 7-14 yaş grubu çocuklar, yıl boyunca sanat akımlarını, ressamları, resim tekniklerini öğrendikleri derslerde resim ve seramik dışında kilden üç boyutlu tasarımlar da yaptı. Ürettikleri çalışmalarla kendilerini ifade etme olanağı bulan çocuklar, küçük notlar halinde yazdıkları dileklerini de sergiye taşıdı. Dünya modeli çalışmalarının üzerine "Dünyada çiçekler olsun", "Dünya temiz, güzel olsun", "Dünya rengarenk olsun" yazan çocuklar, yaptıkları seramik balıkların da yer aldığı duvar panosuna ise, "Atatürk geri gelsin istiyorum", "Şelalelerden çikolata aksın", "Kedimizin olmasını istiyorum", "Uzağı görebilmek istiyorum" notlarını astı.

        Gündüz bakımevlerinde ve etüt merkezlerinde eğitim alan çocukların birbirinden güzel eserler ortaya koyduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Eğitim merkezlerimizde çocuklarımızın hayal gücünü ve yeteneklerini ön plana çıkaracak bir yaklaşım gösteriyoruz. Çocuklar hayal gücünü özgürce kullandıklarında neler yapabileceklerini açtıkları sergilerde gösteriyor. Eserleri hem şaşkınlık oluşturuyor hem de mutlu ediyor. Daha fazla çocuğumuzun eğitim alması için merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Çocuklar geleceğimizin teminatları, onların en iyi şekilde yetişmesinde destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Çocukların hayal gücünü ve yeteneklerini görme fırsatı sağlayan sergi, 21 Haziran'a kadar gezilebilecek.

        (BC-BT-CC-Y)

        14.06.2017 14:15:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler