Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'de inşaat atıklarından geri dönüşüm

        (Fotoğraflı)

        Üzeyir Mete Güneş

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, inşaat atıklarının geri dönüşümde kullanarak ekonomik ve doğal çevrenin korunmasına yönelik önemli katkı sağlıyor.

        Kartepe Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Genç ilçelerden biri olan Kartepe'de inşaat sektörünün de artması ile oluşan inşaat atıklarını geri kazanımı konusunda çalışma yapan Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, konkosör adlı çene kırma makinesi kiraladı. Bu makineyle, Yıldıztepe mevkiindeki depolama alanında depolanan inşaat, yıkıntı atıkları, asfalt kırığı ve beton atıkları öğütülerek geri dönüşümü sağlanıyor. Bu sayede de günde 1000-1500 ton malzeme öğütülerek, 0.51 alt temel malzemesi üretiliyor.

        İlçedeki inşaat atıklarının geri kazanımı ile ekonomik ve doğal çevrenin korunmasına katkı veren belediye ekipleri kazanılan malzemeyi üst yapı iyileştirmesi ve inşaat çalışmalarında dolgu malzemesi ile olarak değerlendirerek tasarruf sağlıyor. Piyasada tonu 15 TL olan dolgu malzemesi alımından tasarruf eden Fen İşleri Müdürlüğü, kurum bütçesine de önemli bir kazanç kalemi sağlayarak örnek bir uygulamaya imza attı.

        (MG-RFK-Y)

        14.06.2017 14:53:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler