Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kervansaray'ı Kuşadası Belediyesi işletecek

        (Fotoğraflı)

        Zafer Hacısalihoğlu

        AYDIN (İHA) - Kuşadası'nın en önemli tarihi mekanlarından Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nın işletmesi kira sözleşmesinin imzalanması ile resmen Kuşadası Belediyesi'ne geçti.

        Kuşadası'nın simgelerinden olan ve uzun yıllardır tarihi kimliğine aykırı bir biçimde kullanılan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nın işletmesi için yapılan ihaleyi Kuşadası Belediyesinin yıllık 77 bin TL bedelle kazanmasının ardından kira sözleşmesi imzalandı. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kuşadası Belediyesi arasında imzalanan 1 yıllık kira sözleşmesi, şartnamede belirtilen maddelerin yerine getirilmesi halinde her yıl yenilenecek.

        Kira sözleşmesini imzalayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kervansaray'ın Kuşadası için büyük bir tarihsel öneme sahip olduğuna dikkat çekerek "İlçemiz açısından simgesel değeri olan böylesine önemli bir mekânı turizme kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kervansaray'ı tarihsel kimliği ile buluşturmak ve kültürel turizm alanında bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmalarımıza vakit kaybetmeden başlayacağız" dedi.

        (ZH-MB-Y)

        14.06.2017 15:39:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler