Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas'ın Karacahisar Mahallesi kitaba alınıyor

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Purma

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Karacahisar Mahallesi hikayeleri ve yaşanmışlıklarıyla kitap oluyor.

        Milas'ın halıları ile ünlü Karacahisar Mahallesi yaşantısı, geçmişi, özellikleri ve geçmişte gerçekleşmiş hikayeleri ile öyküleştirilerek 'Hayal Dokuyan Eller' adıyla kitap haline getiriliyor.

        Ozan Nergiz ve daha önce Milas hakkında yayınladığı birçok kitap ile tanınan yazar Halim Şafak Şanlıdağ tarafından kaleme alınacak kitap Eylül ayı gibi yayınlanacak.

        Yapılan araştırmalar sonucunda 1930'lu yıllarda Karacahisar'ın bir Rum köyü olduğunu dile getiren kitabın yazarlarından Ozan Nergiz, kendisi de Karacahisarlı olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile röportaj gerçekleştirdi.

        Başkan Tokat çıkacak kitap için Ozan Nergiz'e Karacahisar'da yaşadığı süre içerisindeki hayatı ve yaşadıkları, Karacahisar'ı diğer köylerden ayıran farklı özellikleri, örf, adetleri ve ünlü halıları hakkında önemli bilgiler aktardı.

        Öyküleştirilerek yazılacak kitap Milas Belediyesi tarafından geleneksel olarak Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen "Sanat - Edebiyat Günleri" etkinliğinde yayınlanacak.

        (ÇP-MB-Y)

        14.06.2017 21:33:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler