Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaya Kartalı satışına ceza

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'da sosyal medya üzerinden bin TL'ye Kaya Kartalı satışı yaptığı tespit edilen şahıs hakkında işlem yapıldı.

        Edinilen bilgiye göre, yaban hayvanlarının ticarethanelerde satış yasağına uymaması ve koruma altında olan yaban hayvanının tuzakla yakalanması suçlarından dolayı şahısa bin 264 TL idari, 8 bin TL tazminat olmak üzere toplam 9 bin 264 TL para cezası kesildi.

        Konu ile ilgili açıklama yapan Orman ve Su işleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Söz konusu kartal, veteriner kontrolünden gerekli tedavisi yapılarak beslendikten sonra doğaya salınmıştır. Sosyal medya üzerinden tespit edilen şahsın ilgili hesabında Emniyet müdürlüğünce gerekli incelemeler yapıldıktan sonra 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu, Merkez av Komisyonunun ilgili maddeleri gereği cezai işlem uygulanarak tebliğ edilmiştir" dedi.

        (ET-ÖB-Y)

        26.06.2017 13:46:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler