Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayrak taşını sanata çeviriyor

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Ahmet Arı, kayrak taşıyla duvarda yaptığı desenlerle ressamlara taş çıkartıyor.

        Hiç bir eğitim almadığını söyleyen Ahmet Arı, tasarımı ve çizimi dahil tek başına yaptığı eserlerle bölgenin aranan ustalarından olmayı başardı.

        Ahmet Arı, ''Dededen,babadan sıvacılık yaparak yetiştim. Son 15 yıldır bu işe merak sardım. Bu işi yaparken asla ikinci bir kişi kullanmam. Çizimlerimi, motiflerimi kendim tasarlarım. Bana göre sanat olan bu işte başarılı olmak için taşı sevmek lazım. Kayrak taşı 2 buçuk 3 santim kalınlığında ve tamamen doğal uzunluğunda olan bir taştır. Çoğunlukla Uşak bölgesinden getiriyorum. Yapıştırmak için kumunu, çimentosunu kendim özel olarak hazırlarım. Aslanapa Belediyesi Kültür evi işi bana teklif edildiğinde hiç düşünmeden evet dedim. Çünkü ben bu işi aşkla yapan biriyim. Güzel bir eser bıraktığıma inanıyorum'' ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

        07.07.2017 10:56:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler