Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalıklı turizmcilerin öncü toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (AYOP) öncülüğünde, ilçedeki turizm gelirlerinin arttırılması ve turizm sezonunda yaşanılan sorunlar Ayvalık Ticaret Odası Salonunda gerçekleşen bir toplantıyla masaya yatırıldı.

        AYOP Başkanı Hatice Arga'nın yanı sıra Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Narin, Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necdet Güngör, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bölge Sorumlusu Murat Köselecioğlu ile Ayvalık Bölge Sorumlusu Fatma Bulu'nun hazır bulunduğu toplantıda; Ayvalıklı otel, pansiyon ve turizm işletmesi sahipleri de katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, 2017 turizm sezonunun iyi başlamış gibi göründüğünü ancak sonrasında yeniden geriye gidişin olduğunu söyledi.

        Sezonun başlamasına rağmen otel ve pansiyonlarda doluluk oranlarının çok az olduğunu gözlediklerini ifade eden ATO Başkanı Kantarcı, "Ben Ayvalık'ın turizm sezonunun 15 Temmuz'dan itibaren biraz olsun canlanacağına inanıyorum. Çünkü Ayvalık'ta turizm sezonu biraz geç başlıyor. Bizim için önemli olan 2018 yılının turizmde daha aktif ve kazançlı olmasını sağlayabilmek adına gerekli çalışmaların yapılmasıdır. Bu amaçla; Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ile turizmcilerimizi bir araya getirerek acil önlemleri görüşmemiz gerektiğine inandığımız için bu toplantıyı organize ettik. Bana göre sezon başında Ayvalık'ın ana arterindeki tek yön olan ve sonrasında da kaldırılan sistemden geriye kalan dubaların yoldan kaldırılması gerekiyor. Bunun yanı sıra da Ayvalık'ta herkesin kendi kapısının önünü süpürmesini talep ediyorum. Bu çok önemli. Çünkü şehrimiz hakikaten pis. Her şeyi Ayvalık Belediyesi'nden beklememiz doğru değil. En azından belediye bünyesinde gerçekleşen temizlik çalışmalarına her birimizin bireysel olarak da önce kendi kapımızın önünü temizlemekle destek verebileceğimize inanıyorum" dedi.

        Ayvalık'ta restorantlar başta olmak üzere esnafların fiyat tariflerini müşterilerin görebilecekleri yerlere asılması gerektiğini vurgulayan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca da, "Çünkü her müşteri bir restoran yada kafeteryaya oturduğunda satın alacağı hizmete karşılık ne kadar para ödeyeceğini bilme hakkına sahiptir. Bu noktada oda olarak üzerimize düşecek her türlü görevi yapmaya hazırız. Turizmde bence en önemli olan esnaf ve turizm alanında faaliyet gösteren işletmeleri fiyat politikalarıdır. Bir esnafta 1 lira olan bir ürünün, aynı kalite ürünü satan bir başka esnafta 10 liraya satılması doğru değildir." İfadelerini kullandı.

        Toplantıda konuşan Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Hatice Arga ise, en büyük sorunlarının bir araya gelememek olduğunu savunarak, "Bakıyorum herkes; Ayvalık'taki cadde ve sokaklardaki temizlik sorunları başta olmak üzere bir çok konudan şikayet ediyor. Ama bu şikayetler her yerde var. Önemli olan bu şikayetleri hep birlikte asgariye indirebilmektir. Ben çok iyi biliyorum, adam camdan çöpünü sokağa atıyor. Bunların arkalarını takip etmek lazım. Her şeyden önce herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Hep birilerinden bir şeyler bekliyoruz. Her yerde bu problemler var. Sosyal paylaşım sitelerinde bu sıkıntılar yayınlanıyor. Bence bu tür sorunları lütfen sosyal paylaşım sitelerinden yayınlamayalım. Çünkü aslında Ayvalık'ı kötülemiş oluyoruz. Bunu yapacağımıza, Ayvalık Belediyesi'nin web sayfası var. Bu sorunları o sayfanın özel mesaj bölümünden yetkililere gönderelim ama asla sosyal paylaşım sitelerinden yayınlamayalım. Bunun dışında hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için titriyle hareket ederek birbirimize sahip çıkalım" dedi.

        Arga, en çok üzüldüğünün Sarımsaklı Plajlarındaki şezlong ve şemsiyeler olduğunu kaydederek, "Şezlonglar ve şemsiyeler otellerinin önünü kapatmış durumda. Kumsalı kiralayanlar bir şemsiye ve şezlongu 50 liraya kiralayabiliyorlar. Üstelik plajdan yararlanmak isteyen vatandaşlar bu şezlong ve şemsiyelerin varlığı nedeniyle denize bile giremiyorlar" diye konuştu.

        Toplantıda konuşan Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Narin de, Sarımsaklı Plajlarının bulunduğu bölgede Ayvalık Belediyesi'nin Mal Müdürlüğü'nden kiraladığı hiçbir alanın bulunmadığını belirterek, "Mal Müdürlüğü bize yazı yazar bizde işlem yaparız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Sarımsaklı'da kiraladığı yerler bellidir. Plajda oteller bölgesinden, Vilayetler Birliği Kampı'na kadar olan alan Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesindedir. Biz Sarımsaklı'da sorumluluk alanımıza giren bölgelerde her türlü çalışmamızı en iyi koşullarda yaptığımıza inanıyoruz" dedi.

        Toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bölge Sorumlusu Murat Köselecioğlu ile Ayvalık Bölge Sorumlusu Fatma Bulu da, ekip olarak her gün özellikle uçkun mücadelesi içerisinde olduklarını kaydederek, kış mevsiminde de sivrisinek ile ilgili gerekli olan larva mücadelesini de gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

        Toplantıda; 07.07.2017 tarihinde yapılan Ayvalık Turizmcileri Öncü Toplantı Raporu da ele alındı.

        Bu kapsamda; fiyat kalitesi, Ayvalık'ın gerekli tanıtımının yapılması, turizmciler arası işbirliği ve güç birliğinin arttırılması gerekliliği, turizm sezonunun uzatılması ve doğru tanıtımın yapılması, turizm esnafının denetlenmesi, kalite standartlarına uyulması, Ayvalık'ta hizmet, standartlarına uygun işletmelerin tavsiye edildiği web sitesi, ilçedeki pansiyonların iyileştirilmesi, şehir içi temizlik ve belediye hizmetlerinin sürdürülebilir, düzenli olması ve çevre düzenlemesi, temel hizmetlerde oluşan aksamaların giderilmesi, turizm danışma ofisi, kültür sanat etkinlikleri, gürültü kirliliği gibi konular ele alındı.

        (SS-EME)

        12.07.2017 11:35:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler