Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Baran'dan 15 Temmuz mesajı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Konuk

        KOCAELİ (İHA) - Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 15 Temmuz'u "Türk Milletinin, topyekun Türkiye geçilmez dediği tarihin adı" olarak nitelendirdi.

        Başkan Baran, 15 Temmuz dolayısıyla yayımladığı mesajda; "15 Temmuz'da hayatını kaybeden 173'ü sivil 249 şehidimiz bize gösterdi ki; 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar, bir asır önce Çanakkale'yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğuydu" diyen Başkan İsmail Baran, "Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlarla donanmış hainler, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kaldı. Ve en zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etti. Bu millet, var olduğu sürece ülkemiz üzerinde planlar kuran hainlere asla müsaade etmeyeceğini de bir kez daha gösterdi. Bu haince girişim, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışı olacak ve tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır. Kardeşliğimizi bozanlar, Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

        (UK-AY-Y)

        13.07.2017 14:48:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler