Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta her 10 kişiden 1'i kimliğini yeniledi

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta yılbaşı itibariyle dağıtımına başlanan çipli kimlik kartlarına müracaat eden kişi sayısı 18 bine yaklaştı.

        İlk olarak 2016 yılında pilot il olan Kırıkkale'de dağıtılmaya başlanan ve 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ülke genelinde verilmeye başlanan çipli kimlik kartlarına Tokatlılar yoğun ilgi gösteriyor. 148 bin kişilik merkez ilçe nüfusuna sahip Tokat'ta bu uygulamadan faydalanmak isteyen 18 bine yakın kişiden 16 bin kadarı yeni kimliklerine kavuştu. Tokat Merkez İlçe Nüfus Müdürü Ali Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, yılbaşından itibaren verilen bu hizmetin vatandaşın çok zamanını almadan ve çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirterek,"Kent merkezimize ikamet eden tam olarak 148 bin 149 kişi bulunmakta. Bu vatandaşlarımızdan 17 bin 621 tanesi bizlere gelerek kimlik yenileme başvurularını gerçekleştirdi. Posta yoluyla bu kişilerden tam olarak 16 bin 176'sına kimliklerini ulaştırmış bulunuyoruz. Yani merkez ilçemizde yaşayan her 10 kişiden 1'inin bu yeni kimliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. 3 yıl boyunca tüm vatandaşlarımızın bu kimliklerden elde etmelerinin zaruri olduğunu bir kez daha hatırlatarak, vatandaşlarımıza devletimizin bu yeni hizmetine göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

        (DEE-UY-Y-)

        13.07.2017 14:54:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler