Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Perşembe Yaylası festivali başlıyor

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesinin birlikte organize ettiği 911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali başlıyor.

        17-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ilgili bir değerlendirmede bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin Türkiye'nin en uzun süreli festivali olma özelliği taşıdığını belirtti. Yılmaz, "Şenlik kapsamında, vatandaşlarımızı birbirinden renkli etkinlikler bekliyor. 7 gün sürecek festivalde at yarışları, güreşler, ödüllü yöresel yarışmalar ve konserler düzenlenecek. Hepsi ve daha fazlasını görmek isteyen vatandaşlarımızı güreş ve kültür festivalimize davet ediyorum" dedi.

        Güreş ve yöresel yarışmaların yer alacağı festivalin birinci günü olan 17 Temmuz Pazartesi günü açılış gerçekleştirilecek. Açılışta halk oyunları gösterisi ve mehteran gösterisi yapılacak. 18 Temmuz Salı günü Aybastı Kabataş Kurultayı düzenlenecek. 19 Temmuz Çarşamba günü Pelitözü Kızılot Yaylası'nda Kulüplerarası karakucak güreşleri ve konser gerçekleştirilecek.20 Temmuz Perşembe günü ise ödüllü Peynir, En Güzel Koç, Koyun Kırkma, Dişi Buzağı ve Erkek Buzağı Yarışmaları yapılacak. 21 Temmuz Cuma günü at yarışlarının gerçekleştirileceği şenlikte 22 Temmuz Cumartesi Niran Ünsal Konseri düzenlenecek. 23 Temmuz Pazar günü ise Aybastı Perşembe Yaylasında güreş müsabakaları yapılacak.

        (MAK-SLH-Y)

        15.07.2017 13:21:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler