Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir tek vücut oldu

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü etkinlikleri kapsamında festival meydanında buluştu.

        Çarşı Camisi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere festival alanına yürüdü. Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde başlayan yürüyüş, festival alanında sona erdi. Yürüyüşe katılan yaşlısı genci, kadını çocuğu, sporcusu herkes ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberliğe yönelik sloganlar atıp anlamlı mesajlar verdi. Beyşehir 2.Uluslararası Demokrasi Şöleni'nin düzenlendiği festival alanında son bulan milli birlik yürüyüşünün ardından alanda toplanan kalabalığa hitap eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan hain darbe girişiminde vatanı için canını ortaya koyan şehitler ile gazi kalanlara Türk milleti olarak minnet ve şükran dolu olduklarını dile getirdi. Özaltun, katılımlarından ve bu anlamlı günde yaşattıkları coşkudan dolayı tüm Beyşehirliler'e teşekkür etti. Özaltun, konuşmasında, demokrasi nöbeti için alana gelen Gölyaka Mahallesi'nde defnedilen şehit uzman çavuş Abdullah Şimşek'in babası Veli Şimşek'i sahneye davet edip ellerinden öperken, şehit vatan evladının isminin baki kalması ve yaşatılması için Gölyaka Mahallesi'nde adının verildiği çok amaçlı bir spor sahası yaptıklarını da söyledi.

        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise konuşmasında, "Burada bulunan ya da bulunmayan hepimize düşen bir görev, bu musibetten ders çıkarmamız gerekiyor. Din görevlilerimizle ve milli eğitim müdürlüğü bünyesinde yaptığımız toplantılarımızda bir araya geldiğimiz ailelerimize, anne ve babalara yalvarıyoruz, bir daha bu hataya düşmeyelim diye. Ülkemize Allah'ım bir daha bu acıları yaşatmasın diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından festival alanında demokrasi nöbeti için ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, akşam, yatsı ve sabah namazlarını kıldı. Gecede, saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm camilerden sela sesleri yükselirken, platforma çıkan İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu ve din görevlileri ise aynı anda üçlü sela okudu. Demokrasi nöbeti gecesinde alanda toplanan vatandaşlar saat 03.32'de TBMM şeref kapısı önünde tüm Türkiye'ye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı olarak sinevizyondan izledi. Programa, ilçe protokolünün yanısıra, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de tam kadro katıldı.

        (ARÖ-FM-Y)

        16.07.2017 16:20:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler