Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytincilere üniversitede kurs

        - Üniversitede zeytincilere bilgilendirme kursu açıldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü tarafından zeytincilik sektöründeki üreticilere bilgilendirme kursu açıldı.

        5 gün boyunca kursiyerler zeytin yetiştiriciliği, sofralık zeytin üretim teknikleri, zeytinyağı üretim teknolojisi, zeytinyağında duyusal analiz ve geleneksel zeytinyağı sabunu yapmayı öğrenecekler. Yurt içinden değişik il ve ilçelerden kırkın üzerinde zeytin üreticisi ve bu işe yeni başlayacak kişiler kursa ilgi gösterdi.

        Kursta ayrıca Edremit Ticaret Odası Tadım Paneli üyeleri de duyusal analiz eğitimine girerek bilgi ve tecrübelerini yeni kursiyerlere aktardı. Gün içinde iki ayrı derste dörder numune tadarak hem kendilerini geliştirdiler hem de kursiyerlere ön ayak oldular. Kursta kursiyerlere ülkemizde ve dünyada ödül alan yerli firmalarımızın zeytinyağları tattırılarak ödüllü zeytinyağının nasıl olması gerektiği üzerinde konuşuldu. İlginin yoğun olduğu derslerde ülke ve dünya zeytinciliği ile dünyanın ilerleyen yıllarda zeytincilik projeksiyonu da konuşuldu. Kurs sonunda uygulamalı sabun da yapılarak Cuma günü kurs sona erecek. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verilecek.

        (EME-

        19.07.2017 13:23:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler