Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7. Foto safari yarışması Yahyalı'da başladı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Aladağlar Foto Safari yarışması Yahyalı Cumhuriyet Meydanında yapılan açılış töreniyle başladı.

        Foto safari yarışmasının açılış töreninde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, foto safarinin ilçenin tanıtımı için önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi. Başkan Öztürk" Sizleri burada görmekten, ağırlamaktan mutluluk duydum. Çok kıymetli dostlarımız ve çok kıymetli fotoğraf sanatçılarımız şuan aramızdalar. Cenabı Allah Yahyalı' mıza birçok güzellik vermiş. İki ay önce Develi ilçemizde Sultan Sazlığı Foto Safari yarışması olmuştu. Her yıl Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz Aladağlar bölgesindeki doğa güzelliklerini tanıtımı için mikro ve makro dallarında fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yarışmada fotoğraf sanatçısı kardeşlerimiz hünerlerini sergileyecekler. İnşallah bizde pazar günü seçici kurul olarak başarılı fotoğrafları ödüllendireceğiz. Ben öncelikle foto safariye katılan tüm yarışmacı arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Aladağlar bir hastalık oldu bizlere. Orada Şelaleler var Hacer Ormanı var Yedigöller var Yaban hayatı var. Gerçekten de bir ilçenin de bir ilinde tanıtımında çok katma değer vereceğine inanıyorum. Biz burada uluslararası çapta yarışma düzenlenmesini temenni ediyoruz. Bu konuyla da ilgili gerek Kaymakamlığımız gerekse belediyemiz ve gerekse de milli parklarımız elinden geleni yapacaktır. Herkese şimdiden başarılar diliyorum." dedi

        Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ' da konuşma " Sizleri ilçemize ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yahyalı, başkanımızın dediği gibi çok değerli potansiyele sahip. Bunlarından en önemli varlıklardan bir tanesi Aladağlar Milli Parkı, Zamantı Irmağı, Kapuzbaşı Şelaleleri, Hacer Ormanları Vadisi, Yedigöller'in görülmeye değer fotoğraflanmaya değer her anının ayrı bir güzelliği, ayrı bir değeri olduğuna inanıyoruz. Bu manada da fotoğraf yarışması hem doğa severler için güzel bir fırsat olacak, hem de bizler için ilçemizin tanıtımı için güzel bir fırsat olacak. Bu anlamda yarışmacı olan tüm fotoğraf sanatçılarımıza ben başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir yarışma geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah bitiş noktalarında beraber olacağız. Şimdiden başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

        55 bin hektarlık bir alana sahip olan Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri, Hacer Ormanı ve Yedi Göller gibi doğa güzelliklerinin tanıtımı için önem arz eden ve üç gün sürecek Foto Safari' ye yerli ve yabancı 75 fotoğraf sanatçısı katılıyor.

        (AÖ-Y)

        20.07.2017 16:16:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler