Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaldıran yenileniyor

        ANKARA (İHA) - Çankaya Belediyesi'nce baştan aşağı yenilemeye alınacak Çaldıran Parkı'nda çalışmalar başladı. Parkın yenilenen yüzüyle Ekim ayında açılması planlanıyor.

        Yeni parklarını birbiri ardına açarak halkın kullanımına sunan Çankaya Belediyesi, eski parklardaki bakım-onarım ve yenileme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

        Yenileme programı kapsamında ele alınan Kültür Mahallesi Libya Caddesi üzerindeki Çaldıran Parkı'nda çalışmalar başladı. Ankara'nın en yoğun bölgelerinden birinde merkezi konumuyla halkın gözde parklarından olan Çaldıran Parkı'nın, tamamen yenilenmiş haliyle Ekim ayında açılması planlanıyor.

        Hem dinlenme hem spor olanakları

        4 bin 597 metrekarelik toplam alanı ve 2 bin 652 metrekarelik yeşil alanı ile halkın dinlenme ve eğlenme alanı olan Çaldıran Parkı, yenilenen yüzüyle çok daha güzel olacak. 170 metre uzunluğunda iki parkurlu koşu yolu ile mini futbol ve basketbol sahalarının yanı sıra 124 metrekarelik fitness alanı da vatandaşların sağlıklı bir ortamda spor yapmalarına olanak sağlayacak. Yenilenen park, özel olarak hazırlanmış 293 metrekarelik köpek gezdirme alanı ile köpek sahiplerine de hizmet verecek.

        Çocuklar için düşünülen 556 metrekarelik büyük çocuk oyun alanıyla çocuklu ailelerin de gözdesi olacak Çaldıran Parkı'nın bitkisel dokusu da büyük ölçüde yenilenerek güçlendirilecek.

        (BC-ÖK-Y)

        22.07.2017 11:33:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler