Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesine katı atık tesisi kurulacak. 

        Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir ve belde belediyelerinin başkanları, Şarkışla ilçesine katı atık tesisi kurması planlanan Hollandalı firmanın yetkilisi Siyami Demir ile Şarkışla Belediyesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

        Toplantıda konuşan Oğuz, katı atıkların toplanması, taşınması ve bertarafının yerel yönetimler için önemli maliyet gerektirdiğini belirtti.

        Üç ilçe ve bağlı beldelerin katı atıklarının geri dönüşümü için Şarkışla ilçesine katı atık tesisi kurulması yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Oğuz, "Şarkışla, Altınyayla ve Gemerek ilçelerimizde bulunan tüm kamu kuruluşlarının, alışveriş merkezlerinin, otellerin ve hastanelerin katı atıkları yerinden alınarak geri dönüşüm tesisine getirilecek. Böylece atıklar çevreye yayılmadan toplanacak ve ekonomiye kazandırılacak" dedi. 

        Oğuz, yapılan görüşmelerde katı atıklara talip olan ilgili firmanın ilçeye 10 milyon avroluk bir yatırımın yapacağını ve 3 ilçenin de bu yatırama her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler