Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın ilk borsa binasını 1 günde bin 500 turist ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde, yaklaşık bin 750 yıl önce inşa edilen Aizanoi borsa binasını 1 günde bin 500 turistin ziyaret ettiği ve bu alanda rekor kırıldığı bildirildi.

        Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölgeye önem vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

        Başer, "Günümüzden yaklaşık bin 750 yıl önce inşa edilen Aizanoi binasında hem borsa işlemleri yapılmış, hem Roma İmparatoru Dioeletianus'un enflasyonla mücadele amacıyla hazırladığı mal satış bedelleri taş bloklar üzerinde duyurulmuştur.1971 yılında kazısı yapılan borsa binasının kısmen onarılan duvarlarında Latince ve Grekçe olarak yazılan çeşitli mal ve hizmetler için belirlenen fiyatlar bulunmaktadır. Bu inanılmaz tarihi güzelliği ilçemize görmeye gelen turist sayısında son dönemde artış görülmektedir. Son dönemde bir günde bin 500 turistin Aizanoi borsa binasını görmeye gelmesi bir rekor olarak kayıtlarımıza işlenmiştir. Bu konuda bakanlığımızın bölgemizi turizme kazandırma çalışmaları göz ardı edilemez'' ifadelerini kullandı.(YD-EFE)

        06.11.2017 11:28:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler