Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AİÇÜ'de fotoğraf yarışması ödül töreni yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Söylemez

        AĞRI (İHA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile IC Vakfının düzenlediği 'Yaşam Konulu Fotoğraf Yarışması' projesi öğrenci sonuçlanarak dereceye girenlere ödülleri verildi

        Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan üniversiteler arası 'Kampüste Yaşam' konulu fotoğraf yarışması projesi ile 1. olan Video ve Fotoğrafçılık kulübünün yarışma sonuçlandı. Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonunda gerçekleşen ve 12 üniversitenden toplam 336 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreni programına Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, fakülte dekanları, IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

        Yarışmaya katılan eserler arasından seçilerek oluşturulan serginin açılışıyla başlayan ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, göreve başladıkları ilk günden itibaren gençlerin yanında oldukları ve yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. Öğrenci kulüplerinin sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini bu bakımdan çok önemsediklerini ifade eden Karabulut, "Bu anlamda her zaman desteklerini gördüğümüz IC Vakfına ve Vakfın Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Meral Diçer'e teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Sanatı "iç'in dışa vurumu" olarak yorumluyorum. İnsanların düşündüklerini, hayal ettiklerini dışa vurabilmeleri, şiire, resme, fotoğrafa yansıtabilmeleri çok önemli bir kabiliyet. Bu anlamda yetenekli gençlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Dereceye giren ya da giremeyen tüm öğrencileri yürekten kutlayarak teşekkür ediyorum. Fotoğraf sanatına gönül vermiş gençlerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

        IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer ise yaptığı konuşmada, üniversitelerin akademik ve bilimsel çalışmaların yuvası olduğunu ancak diğer taraftan da gençlerin içerisinde olduğu projelerin, gençleri bir araya getiren kulüplerin de çok önemli olduğunu belirtti. Dinçer, "IC Vakfı olarak birkaç yıldır öğrenci kulüplerine nasıl destek olabiliriz diye sürekli düşündük. Sayın rektörümüz ve idari kadromuzda bu konuda bizlerle birlikte hareket ediyorlar. Üniversite yönetimimizin gençlerin yanında olması bizim daha verimli projeler yapmamızı sağlıyor. Vakıf olarak öğrenci kulüplerimizin projelerine maddi destek sağlamak amacıyla proje yarışması düzenledik. Video ve Fotoğrafçılık Kulübünün Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm üniversitelerle iletişim kurarak gençleri ortak bir noktada buluşturmayı hedefleyen projeleri bizi heyecanlandırdı" şeklinde konuştu.

        Yarışmada birincilik ödülünü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Umut Yıldırım birinci olurken, Atatürk Üniversitesi öğrencisi Yasin Kalkan ikinci ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ömer F. Atalay üçüncü oldu. Program, plaket ve ödül takdimlerinin ardından sona erdi

        (AS-AA-Y)

        07.11.2017 09:36:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler