Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tece ve Davultepe Mahalleleri Berdan içme suyuna kavuştu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu merkez Mezitli ilçesinin Tece ve Davultepe Mahalleleri yıllar sonra Berdan içme suyuna kavuştu.

        MESKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Tece ve Davultepe Mahallelerinde içme suyu isale hattı çalışmalarını tamamladı. Muhtelif çaplarda 11 bin 550 metrelik içme suyu isale hattının tamamlanmasıyla Berdan içme suyu Tece ve Davultepe Mahallelerine ulaştı.

        Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde içme suyu olmayan ve su sorunu olan mahallelerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Mezitli'nin Tece ve Davultepe Mahallelerine 3 milyon TL'lik yatırımla 11 bin 550 metre uzunluğunda içme suyu isale hattı çalışmasını tamamladıklarını ifade eden Kocamaz, Mersin'de su sorunu kalmaması için çalışmaların süreceğini kaydetti. Kocamaz, "Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Mezitli ilçemizde de altyapı ve içme suyu problemleri çözülene kadar projelerimize devam edeceğiz. Son çalışmamızla Mezitli ilçemizde Tece ve Davultepe Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın içme suyu sorununu yeni içme suyu isale hattı çalışmalarını tamamlayarak çözüme kavuşturduk. Hayırlı ve uğurlu olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşabilmesi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

        Tece Mahallesi Muhtarı Hilmi Kara ise içme sularının Dedekavak su kaynağından temin edildiğini belirterek, nüfusun hızla artmasıyla suların yetersiz geldiğini söyledi. Kara, "Yıllardır Berdan içme suyunun gelmesini bekledik. Başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın sayesinde suyumuza kavuştuk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarımıza büyük hizmetler veriyor" diye konuştu.

        Tece Deniz Mahallesi Muhtarı Aziz Aydoğdu da Berdan içme suyunun mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandığını dile getirerek, "Berdan içme suyu ile mahallemize gelen su miktarı ve içme suyu kalitesi arttı. Mutluğumuzun tarifi olamaz" şeklinde konuştu.

        Davultepe 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Yaşar Aytekin ise "Davultepe'de artezyen kuyusundan içme suyu içiyorduk. Artık Berdan içme suyunu içeceğiz. Çok büyük sıkıntılar çektik. Burhanettin Kocamaz Başkanımız sayesinde bu sıkıntılarımız ortadan kalktı. Artık çeşmelerimizden su akıyor. Burhanettin Kocamaz'a ve emeği geçen MESKİ yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (KYM-Y)

        07.11.2017 10:56:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler