Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe Kent Meydanı'nın ihalesi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Konuk

        KOCAELİ (İHA) - Gebze, Dilovası, Başiskele ve Karamürsel ilçelerini kent meydanlarıyla buluşturan İzmit'te ise yapımını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ilçesine de meydan yapmak için ilk adımı attı.

        Sarımeşe ve İstasyon Mahalleleri arsında yer alan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek Kartepe Kent Meydanı projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 16 firma teklif sunarken kent meydanı bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor. İçerisinde sosyal alanların da yer alacağı meydanda her biri 109 metrekare olmak üzere 3 adet kafeterya, 2 adet animasyonlu süs havuzu bulunacak. Meydan amfiler, çeşitli ağaç ve bitki görselleri arasına kurulacak oturma bankları ile renklendirilecek.

        Yer yer yeşil alanların bulunacağı meydanda otomatik sulama sistemi yapılacak. Meydanın zemin kaplaması olarak doğal taşlardan granit ve bazalt plak taşlar tercih kullanılacak. Ayrıca meydanın mimari yapısını destekleyen yeni nesil dekoratif aydınlatma elemanları ile aydınlatma yapılacak.

        (UK-GY-Y)

        07.11.2017 11:47:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler