Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul'da bin 500 kişiye İpsala Pirinci dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Ayhan Gülver

        EDİRNE (İHA) - İstanbul Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Rumeli Yöresel Günler Etkinliği'nde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birer kilogramlık bin 500 adet İpsala pirinci dağıtıldı.

        "Bin 500 ailenin sofrasına İpsala Pirinci götürmesine vesile olduk"

        Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sultangazi Belediyesi tarafından Rumeli Günleri adı altında bir etkinlik yapıldığını ifade ederek, "Hemşerimiz Cahit Altunay Belediye Başkanımızın daveti üzerine bizler Enez Belediyesi, İpsala Belediyesi ile işbirliği yaparak, çeltik üreten firmalarımızın desteğiyle Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde İpsala Pirinci tanıtım standında; İpsala pirincini tanıttık. Bin 500 ailenin sofrasına İpsala Pirinci götürmesine vesile olduk. 1'er kiloluk İpsala pirinci dağıttık. Sultangazi'de yaşayan birçok İstanbullu vatandaşımız İpsala pirincini görmüş oldu. Daha önce de Esenyurt'ta 10 bin kişiye pilav ikram etmiştik" dedi.

        "Türkiye'nin pirinci olma yolundayız"

        Oda tarafından İpsala pirincinin tanıtılması konusunda yapılan çalışmalara değinen Helvacıoğlu, "Tanıtım çalışmaları bugünden yarına hızla olmuyor. İpsala Pirincini anlatmak, tanıtmak, birlikte hareket ederek gelişmeler sağlanıyor. Üreticilerimiz, STK'lar, Kamu kuruluşları başta olmak üzere hepimiz el birliği ile yılda birkaç kez ciddi etkinlikler yapıyoruz. Tanıtım çalışmalarından biri de Sultangazi'deydi. Türkiye'deki pirinç üretiminin yarısı İpsala'da oluyor. Markamız alınmadan önce çok bilinmiyordu. Diğer markalar bizlerden çeltik olarak alıyorlar, kendi markalarında pirinç satıyorlardı. Bu kabahat onların değil, bizim. Şimdi öyle olmasın istiyoruz. Biz yine satalım diğer markalara ancak İpsala Pirinci markası ile satalım. Türkiye'nin pirinci olma yolundayız. Türkiye'nin tek tescilli pirinci İpsala pirinci" dedi.

        (AG-MEF-Y)

        08.11.2017 19:11:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler