Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ata'nın Etnoğrafya'dan Anıtkabir'e Yolculuğu

        (Fotoğraflı)

        Cihan Altut

        MUĞLA (İHA) - Marmaris Belediyesi arşivinden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli sırasında çekilen özel fotoğraflardan oluşan resim sergisi Kültür ve Sanat Evi'nde açıldı.

        Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 yıl süre ile kaldığı geçici kabri Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiye aralarımda Muğla Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Kamil Köten, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, siviltoplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Sergi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yıldönümü anısına Marmaris Belediyesi, Kent Konseyi ve Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD'un ) işbirliğiyle gerçekleştirildi.

        Düzenlenen sergide yer alan özel fotoğraflar Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 yıl süre ile kaldığı geçici kabri Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakli sırasında çekilen 24 adet fotoğraf, katılımcıları 1953 yılının 10 Kasım sabahına götürüyor.

        (CA-MB-Y)

        10.11.2017 11:37:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler