Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zileli öğrenciler Avrupa ödülü kazandı

        (Fotoğraflı)

        Yaşar Erkan İçen

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Zile ilçesi Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri ikinci kez Avrupa ödülü aldı.

        Tokat'ın Zile ilçesi Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, Türkiye'de yılın en iyi eTwinning projesi seçilen "LSVC-Learning by Sharing in Virtual Cafes" isimli projesi Avrupa ödülüne layık görüldü. 'LSVC-Learning by Sharing in Virtual Cafes' isimli 'eTwinning Projesi' Fevzi Çakmak Ortaokulu koordinatörlüğünde Norveç, İspanya, Polonya ve Yunanistan'da ki proje ortağı okulların katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, 2010 yılından itibaren çeşitli Avrupa ülkelerindeki ortak okullarla eTwinning projeleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şu ana kadar yürüttüğümüz projeler her yıl Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri alma başarısı gösterdi.Kalite etiketlerinin dışında 2015 yılı Avrupa eTwinning Ödülleri yarışmasında okulumuzun kurucusu olduğu "Big Step Towards Peace and Tolerance"isimli proje kültürler arası anlayış için Mevlana isimli ödül kategorisinde en iyi proje seçilerek Avrupa ödülüne layık görüldü. Proje İspanya, Norveç, Portekiz, Polanya ve Yunanistan'daki proje ortağı okullarla yürütüldü. Proje, Portekiz'de ortaokullar kategorisinde yılın projesi seçildi" dedi.

        Fevzi Çakmak Ortaokulunu temsilen İngilizce öğretmeni Ünsal Saper, Malta'da düzenlenen törene katılarak ödülü aldı. Zile Kaymakamı Adnan Tezcan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali başarılı öğrenci ve öğretmenlerini okullarında ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çekildi.

        (Nİ-GF-Y)

        16.11.2017 17:07:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler