Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği'nin "Geleneksel Kete Gecesi"

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu ile birlikte çalışmalarını sürdüren Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği, "Geleneksel Kete Gecesi" düzenledi.

        Karayolları Atölye Müdürlüğü'nde düzenlene geceye, Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti 24. Dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Federasyon Genel Başkan Vekili Yener Acay, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Salih Kara, Cabbar Alankuş, Dr. İmbat Muğlu, Seyfettin Düzçay, İsmail Deniz, Atilla Beşkaya, Murat Yıldız, Zekeriya Deniz, Selami Sağlık, Münür Aydın, Nuri Deniz, Rahime Aşgar, Taner Kızıltaş, İbrahim Danyıldız, STK başkan ve temsilcileri, bürokratlar, iş adamları ve Sarıkamışlılar katıldı.

        Gecenin açılış konuşmasını KAI Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Kazım Akbulak, yaptı.

        Konuklar Akın Özba'nın Sarıkamış'ı anlatan slayt gösterimi ve sunumunu izledikten sonra konuşmalarını yapmak üzere Federasyon Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım kürsüye davet edildi. Genel Başkan Yıldırım, geleneksel hale gelen kete gecesini bu akşam tekrar yaşayacakları için geceyi düzenleyen Sarıkamış Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çetin Özba'ya, yönetimine ve emeği geçen herkese federasyon ve şahsı adına teşekkür etti.

        Yıldırım, " Sarıkamış deyince hüzün var, turizm var, güzellik var bu yüzden Sarıkamış bizim güzide bir ilçemiz. Sarıkamış son yıllarda şehitleriyle, turizmiyle büyük ses getiriyor. En kısa sürede Sarıkamış'ın layık olduğu değere ulaşacağına inanıyorum" dedi.

        Daha sonra söz alan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy "Sizlere Sarıkamış'tan hemşehrilerinizin selamını getirdim. Sarıkamış'ın tarihi, turistik, doğal güzellikleriyle önemli bir yer. Böylesine önemli bir yerin belediye başkanlığını yapmaktan, bugün de ayrıca aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

        Sona olarak söz alan AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın selamlarını iletti.

        Bayribey, Dünyada kayak merkezleri içinde doğal güzelliği bakımından ilk sırada olan Sarıkamış Kayak Merkezinin yapılan yatırımlarla ve projelerle daha geniş kitlelere ve kayak severlere ulaşacağını, bunun için çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti.

        Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığı THM sanatçıları Sakine Fidan Kurbani, Hamit Alp ve Kültür Bakanlığı koro şefi Hasan Öztürk türküleriyle konuklara renkli dakikalar yaşattı. Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'in Sarıkamış Şehitleri için kendi yazdığı şiirleri okuması ve Kars eski Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın THM sanatçısı Hamit Alp ile yaptığı düet gecenin en özel anlarıydı. Gece plaket töreni ve geleneksel kete kesme töreniyle sona erdi.

        (IÇ-AT)

        20.11.2017 15:01:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler