Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıkamış'ta, vaşak cep telefonuyla görüntülendi

        - Vatandaşlardan korkarak ağaca çıkan vaşak cep telefonuyla kaydedildi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Alper Yıldırım

        KARS (İHA) - Yaban hayatına ev sahipliği yapan Sarıkamış'ta, vatandaşları görerek ağaca tırmanan vaşak cep telefonuyla anbe an kaydedildi.

        Türkiye'de nadiren kendini gösteren yaban hayvanlarından vaşak, Sarıkamış ilçesine bağlı Çatak Köyünde vatandaşlar tarafından görüntülendi. Ormanda görünen Vaşak, bir süre vatandaşlar tarafından görüntülendikten sonra kaçarak izini kaybettirdi.

        Çatak köyünden ilçe merkezine dönerken bir anda gördükleri hayvanın vaşak olduğunu belirten köy sakinlerinden Mehmet Yıldız, "Vaşağı gördükten sonra fotoğrafını çektik. Bizi görünce fazla uzaklaşmadı. Bizde rahatsız etmek istemedik ve alandan ayrıldık'" dedi.

        Yaban hayatı çeşitliliği, zenginliği ve doğal denge açısından son derece önemli olan vaşaklar, nesli tükenmekte olan canlılar kategorisinde yer alıyor.

        (AY-IÇ-Y)

        21.11.2017 08:48:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler